KRISTIANSAND: En politipatrulje fra Kristiansand stoppet 17. mai om kvelden en 30 år gammel mann utenfor en restaurant i Kristiansand sentrum.

— 30-åringen fremstod som ruset, og en positiv symptomtest førte til at vi pågrep mannen og tok ham med oss til Kristiansand politistasjon, forteller overbetjent Geir Hansen. – Ved visitasjon ble det funnet et halvt gram kokain som han hadde gjemt i trusa. Da han før innsettelse i arresten måtte gi fra seg eiendelene, opplyste han at nøklene tilhørte en leilighet han hadde på en oppgitt adresse på Gimlekollen. Politiet dro dit, men nøklene passet ikke, forteller Hansen.

— De politifolkene som var involvert i pågripelsen mente at de kunne ha observert mannen utenfor et hus på Lund tidligere, og bestemte seg for å oppsøke denne adressen. Det viste seg at nøklene passet til inngangsdøra på denne adressen. Leiligheten ble ransaket, og i bunnen av en fryseboks ble det funnet 100 gram kokain, forteller Hansen. – Vi snakker her om god teft og en god hukommelse hos politifolkene som var på jobb, fremholder overbetjenten.

30-åringen har i dag vært til avhør, der han har erkjent besittelse av narkotikapartiet, som har en omsetningsverdi på gateplan på cirka 70.000 kroner. Mannen oppgir i avhøret at han kun skulle oppbevare kokainen for en annen person han ikke vil oppgi navnet på, og at han skulle få penger for å hjelpe til med oppbevaringen.

Den siktede 30-åringen er relativt ukjent for politiet. Han ble bøtelagt for ni år siden for bruk av exstacy.