LILLESAND: For noen uker siden gikk en eiendom i Blindleia for 7,5 millioner. Den hadde opprinnelig en prisantydning på 19 millioner, men endte altså med en salgspris 11,5 millioner under prisantydning.

Men dette har tydeligvis ikke skremt meglerne fra å antyde priser på rundt 20 millioner. I går kveld ble nemlig en eiendom i Ulvøysund lagt ut på finn.no, med en prisantydning på 21,5 millioner.

Unik bolig

— Jeg tror dette er en såpass spesiell bolig at den er verdt det. Dette må være et av de virkelig store objektene i Blindleia, sier Kjetil Lossius, eiendomsmegler MNEF i Plussmegleren.

Lossius mener den er unik, blant annet fordi den ikke nødvendigvis må brukes som en helårsbolig.

— Dette er en bolig med boplikt, men den har en egen utleiedel. Ved å leie ut denne så oppfyller man boplikten og da kan man velge å heller bruke den som fritidsbolig, sier han.

Kan bli vanskelig

Lise Kjelle, leder i Sørlandet eiendomsmeglerforening, er noe skeptisk til den høye prisantydningen.

— De siste årene har det vært vanskelig å omsette boliger med salgssum på rundt 20 millioner på grunn av finanskrisen, og det tar tid å få markedet i gang igjen. En prisklasse mellom 10-15 millioner er det nok flere kjøpere til slik markedet er i dag, sier hun.

Hun ser likevel ikke bort ifra at megler kan oppnå en god pris, på et marked med få gode strandeiendommer.

— Det er vanskelig å få tak i gode strandeiendommer – det er en mangelvare. Denne har jo 13 mål tomt med holmer, brygge og båtplass og ideelle solforhold, ifølge annonsen på finn.no. Men om megler oppnår prisen på 20 millioner i år tør jeg ikke spå, sier hun til fvn.no.

Allerede interesse

Eiendomsmegler Kjetil Lossius har derimot troen på at kjøpesummen skal kunne overstige prisantydningen. Han sier det allerede er folk som har meldt interesse.

— Fritidsmarkedet har vært vanskelig, men vi mener eiendommen bør kunne passere 21 millioner. Vi la ut annonsen i går kveld, og vi har allerede noen navn på blokka, sier han.

— Vi ser også for oss at en kjøper av dette fort kan være en institusjon. Det er ikke utenkelig, med tanke på at det er et såpass stort hus.

Eiendommen det er snakk om har tidligere år blitt brukt til fester i sammenheng med Quart-festivalen.

Finansmannen Atle Brynestad og hans kone, skuespilleren Linn Stokke, kjøpte i 1990 eiendommen for 6,5 millioner kroner av Jørgen Petter Christiansen.

Eiendommen ble deretter kjøpt av Thor Tjøntveit for 6,7 millioner i 1991. I 1995 ble den ifølge megler solgt på tvangssalg for 3,9 millioner til nåværende eier.