KVINESDAL: Da Alice Cooper besøkte Norway Rock Festival i 2008 uttalte rockeren at han ville komme tilbake. Nå gjør han alvor av utsagnet og spiller på årets festival under Norway Rock.

Sammen med ham kommer også Teardrown, heatseekers, trendkill, Powerride, Metallicatz og Battlevinnerne fra Battle I Rogaland og Agder. Dermed er årets festivalprogram komplett.

Hør Alice Cooper på Spotify

Alice Cooper blir en av flere artister som vender tilbake til årets festival. Fra før av har både The Quireboys, U.D.O, Pagans Mind, tributebandet Ozzmosis og TNT gjestet festivalen ved tidligere anledninger.

Bookingsjef Kjell Arne «Kelly» Aamodt har i tidligere intervju med fvn.no ikke lagt skjul på at fjorårets underskudd, som endte på to millioner kroner og fare for konkurs, har ført til sparing i år. Festivalen, som finner sted fra 7. til 10. juli, kuttes også med en dag fra femårsjubileet i fjor. Festivalledelsen ser nå fram til gjensynet med Cooper.

— Vi er utrolig stolte over å kunne presentere Alice Cooper som en av årets store headlinere. Cooper topper plakaten, sier presseansvarlig Åse G. Versland til avisen Agder.

Artisten omtales ofte som grunnleggeren av den musikalske sjangeren «Shock Rock» mye på grunn av hans teatralske horroraktige show på scenen.

Cooper har inspirert flere artister som for eksempel Marilyn Manson, Kiss og og Hank Von Helvete når det gjelder det visuelle.

Selv har 63-åringen en forkjærlighet for å spille golf.

Da han forlot festivalen ifjor var det med et sett nye golfkøller og et ønske om å teste ut golfbanen på Skare. Nå vender rockens mørkemann trolig tilbake for å både spille golf og innta scenen som djevelen selv. Et bevisst valg fra artistens side.

– Jeg har selv valgt å spille djevelen. Alle helter trenger sin nemesis, sitt motstykke. Da jeg kom på scenene, var Beatles store. De var rockens guder, men de hadde ikke noe motstykke. Derfor valgte jeg å bli rockens djevel, fortalte Cooper i et intervju med fvn.no i 2008. Nå vender han altså tilbake.