KRISTIANSAND: Fire unge rumenere er dømt for å ha stjålet pinkode og bankkort fra restaurantgjester i Kristiansand og flere andre norske byer.

De fire ble pågrepet i begynnelsen av oktober etter tyverier fra restaurantgjester på utestedene Harveys og Patricks i Kristiansand. De har sittet i varetekt siden.

Denne uka er alle dømt for de straffbare forholdene.

En 33 år gammel rumener er betraktet som hovedmannen i saken. Han står bak 26 grove tyverier av kort, og to forsøk. 33-åringen er i Aust-Agder tingrett dømt til ubetinget fengsel i et år og to måneder. Han har bidratt til at 80.000 kroner er tappet fra forskjellige personers kontoer.En 21 år gammel kvinne er i Stavanger tingrett dømt til ubetinget fengsel i et år og en måned. Hun er domfelt for 24 grove tyverier og to forsøk.

En 25 år gammel mann er i Kristiansand tingrett dømt til ubetinget fengsel i ti måneder. Han er domfelt for 18 grove tyverier og et forsøk på grovt tyveri.

Den yngste domfelte er en 19 år gammel gravid kvinne, som har stått bak 18 grove tyverier og et forsøk. Hun ble dømt til ubetinget fengsel i ni måneder.

Samtlige er dømt til å betale erstatning.