STRØR PÅ E18: Vegvesenet forteller at strøbilene nå er i gang på E18 mellom Kristiansand og Arendal. Her fra like utenfor Grimstad. Foto: Christian Storjord
STRØR PÅ E18: Vegvesenet forteller at strøbilene nå er i gang på E18 mellom Kristiansand og Arendal. Her fra grensa mellom Arendal og Grimstad. Foto: Christian Storjord

SØRLANDET: — Det er snødekke nå, og det snør fremdeles. Det er umulig å si hvordan forholdene blir utover kvelden, men vi vet at temperaturen kommer til å falle snart, og vi vurderer hele tiden om vi skal ut og strø, sier Kristian Kristensen, oppsynsmann i Kristiansand ingeniørvesen, til Fædrelandsvennen.

— Dersom det fryser til, betyr det at det blir veldig glatte veier. Men nå skal det snø en god stund til, og vi må brøyte før vi kan salte, sier han.

Minusgrader

Temperaturen er ventet å falle til under frysepunktet i 18-tiden, og ingeniørvesenet vil sende ut mellom 35–40 strøbiler dersom de velger å strø.

— Det er allerede veldig glatt ute nå, og det vil bli enda glattere dersom det fryser til. Bilister må være svært forsiktige, sier han.

Ingeniørvesenet vil prioritere sykkel- og gangstier først, samt bussveiene. Men foreløpig prioriteres brøyting, ettersom det ikke er noe poeng å salte eller strø over snøen. Da faller det bare igjennom.

Igang med å strø

Statens vegvesen melder om greie kjøreforhold på E 18 og E 39 for øyeblikket, men her er entreprenørene allerede i gang med å salte og strø.

— Kjøreforholdene nå er snø og snøslaps, og trafikken flyter greit. Innover i landet er det mer snødekke. Over hele Agder blir det saltet og strødd nå, for vi venter at temperaturen faller snart, sier trafikkoperatør Laila Mandt Johansen ved Vegtrafikksentralen region sør.

Hun forteller at de venter åtte minusgrader, og at salt da skal være effektivt til å skape brukbare kjøreforhold.

— Det kan ikke bli kaldere enn det, men foreløpig ser det ut til at vi skal få greie kjøreforhold utover kvelden også, sier hun.