KRISTIANSAND: I likhet med sin mor og søsken har sønnen i avhør hos politiet fortalt om vold, trusler og mishandling, som igjen er grunnlaget for tiltalen mot familiefaren. Bare et barn kommer i retten til å bekrefte politiforklaringen om voldsbruken.

For de som har trukket tilbake sine politiforklaringer, har retten valgt å avspille eller lese opp politiforklaringene.

Vold annenhver dag

En sønn fortalte politiet at det var vold mot familiemedlemmer fra far annenhver dag.

I sønnens forklaring til politiet, som ble lest opp i retten, fremgår det at faren truet med å kaste mor ut av huset.

— Far startet meningsløse krangler hele tiden. Han sa at han alltid hadde rett. De andre tok feil. Far slo mor. Han slo henne med en kniv. Han truet med å drepe en av mine søsken. Han forlangte å få servert maten først når vi skulle spise. Far truet med å sende barna tilbake til Kurdistan som straff. Han sparket og spyttet mor. Han sa stygge ord om henne. Han kalte mor for en hore. Mor ble slått i hodet med en øse. Helt fra vi kom til Norge har han slått oss, fortalte sønnen.

Slått og sparket

— Som regel slo han til barna i ansiktet med flat hånd eller sparket oss. Jeg ble nektet å spille fotball, men jeg ignorerte min far. Far skulle kontrollere alt. Barna måtte gå rett hjem fra skolen, og vi skulle ikke ha kontakt med venner. Da han kom hjem fra jobb var han alltid sur, fortalte sønnen i politiforklaringen.

To måneder etter trakk sønnen politiforklaringen. I retten onsdag benyttet han seg av retten til å nekte å forklare seg.

Da den voldstiltalte faren fikk anledning til å kommentere forklaringen betegnet han alt som var sagt som ren løgn. - Dessuten, jeg kjøpte fotballsko til ham som kostet 3000 kroner.

Et annet barn nektet også å forklare seg i retten onsdag. Et avhør som er tatt opp med lyd og bilde skal avspilles i morgen. I et avhør som ble tatt opp på lyd og avspilt i retten, ble voldsbruken fra den tiltaltes side bekreftet.

— Det var så utrolig mye vold. Vet ikke hvordan jeg skal få sagt det, sa vitnet i politiforklaringen, en forklaring som stort sett var identisk med den informasjon broren kom med i sine politiforklaringer.

— Jeg skjønner ikke at mamma har holdt ut slik hun har blitt behandlet. Han har drevet på med dette i ti år. De siste fire årene har vært de verste, sa vitnet. - Han betegnet mor som hore hver eneste dag. Han betegnet barna som søppel.

Forklaringen er senere trukket tilbake.

Den tiltaltes forsvarer, advokat Moncia Haugedal, har bedt retten nekte opplesning eller avspilling av politiforklaringene, men har ikke fått medhold i sitt krav.