KRISTIANSAND: Episoden skal ha skjedd ved 15-tiden tirsdag og ble meldt en time senere.

— Melder ringer inn og forteller at hans to døtre på seks og ni år, samt en venninne ble tilsnakket av en mann ved krysset Vågsbygdveien og Ærfuglveien. Mannen hadde sjokolade og ville ha jentene inn i sin hvite varebil, opplyser operasjonsleder Øystein Vellesen til Fædrelandsvennen.

Jentene ble ikke med mannen, men løp i stedet hjem til foreldrene.

Snakker med elevene

— Barna opprådde helt korrekt. Lærerne på skolen har hatt en prat med elevene og fortalt hva de må gjøre hvis noe tilsvarende skjer igjen, sier rektor Øystein Olsen Mosfjeld ved Sjøstrand skole.

Det var en mor som varslet ham om hendelsen tirsdag kveld. Han kjenner ikke til at det skal ha vært lignende episoder i området de siste årene.

— Det var en tilsvarende sak for to-tre år siden. Jeg kjenner ikke til at det skal ha skjedd lignende i vår bydel etter det, kommenterer Mosfjeld.

Bekymret

Han har varslet Voie, Torkelsmyra og Flekkerøya skole om hendelsen. Skolen setter ikke inn ekstra vakthold, men rektor sier at han er bekymret.

— Derfor har det gått ut informasjon til foreldrene om hva som skjedde på skoleveien. Jeg blir rett og slett urolig, sier rektor onsdag ettermiddag.

30-40-årene

Ifølge politiet er den ukjente mannen i 30 - 40-årene. Han hadde på seg en blå snekkerbukse/arbeidsbukse og hadde et fyldig mørkt hår. Den hvite varebilen skal ha hatt blå skrift.

Vellesen opplyser at det ikke har kommet andre meldinger på lignende forhold etter hendelsen.

På Facebook har det versert en melding onsdag hvor historien er blitt fortalt og hvor foreldre oppfordres til å snakke med barna om ikke å la seg lokke av ukjente personer.