SØGNE: — Etter en gjennomgang av bygget 19. november, ble det klart at rådhuset ikke var klart for overtakelse, forteller Kim Høyer Holum , rådmann i Søgne kommune og leder av byggekomiteen for rådhuset.

Veidekke, som er hovedentreprenør for det nye rådhuset på Tangvall i Søgne, har fått rundt 45.000 kroner i bot siden den nevnte datoen, ifølge rådmannen. Så langt tilsvarer det godt over 600.000 kroner, hvis man ikke regner med søndager.

Ujevnt gulv

Det nye rådhuset har blitt bygget om, og har blant annet fått en ny, tredje etasje. Prosjektet har et totalbudsjett på 82 millioner kroner. Rådmannen er forsiktig med å gå i detaljer om hva som er problemene i det nye bygget.

Rådmann: Kim Høyer Holum, rådmann i Søgne kommune og leder av byggekomiteen for rådhuset. Foto: Tormod Flem Vegge

— Det handler blant annet om ventilasjonsanlegget og om gulvet i første etasje er godt nok. Vi håpet å kunne flytte inn til jul, men bygget er trolig ikke klart før på nyåret, sier Holum, som synes at situasjonen er udramatisk.

Flere mangler

Gjennomgangen av bygget ble blant annet foretatt av representanter fra kommunen og konsulenter fra Multiconsult og Rambøll.

— Når kommunen som byggherre skal overta et bygg, gjennomføres det en såkalt overtakelsesforretning eller befaring. I forbindelse med befaringen av rådhuset, viste det seg at det gjensto en del arbeid. Det var mangler i forbindelse med overflater og gulv. Flere parkettgulv var uferdige, og det manglet også rekkverk i enkelte trapper, for å nevne noen detaljer, sier Bjørn Inge Rundtom, regiondirektør for Rambøll i Agder.

(Les mer under bildet)

FORSINKET: Søgne kommunes nye rådhus på Tangvall i Søgne er forsinket. Veidekke får nå dagbøter, fram til nødvendige utbedringer er gjennomført. Foto: Ole Dag Kvamme

— Uenig i grunnlaget

Veidekke: Are Westbye, administrerende direktør i Veidekke Agder. Foto: Veidekke

Are Westbye, administrerende direktør i Veidekke Agder, sier at selskapet er uenig i grunnlaget for dagbøtene.— Vi er klar over at vi er varslet, men vi er i diskusjon med Søgne kommune om hjemmelsgrunnlaget for dagbøtene, sier han.

— Hvordan har feilene i rådhuset oppstått?

— Jeg har ikke detaljkunnskaper om dette. Det handler om flere gulv som ikke hadde forventet kvalitet. Så vidt jeg vet, så er parkettgulvene i orden. Ujevnhetene på servicetorget skal være slipt ned, sier Westbye.

— Vi skal gjøre vårt for å levere et resultat som kunden er fornøyd med, understreker han.

- Skaper problemer

Fædrelandsvennen har selv fått dokumentert ujevnheter i gulvet i første etasje i rådhuset. Ved å legge ei planke på gulvet, et gulv som skulle vært vannrett, kunne vi se at det var avvik mellom undersiden av plankebiten og gulvet.

Arkivleder: Leif Steinar Brådland er leder for arkivet, servicesentralen og biblioteket i Søgne kommune. Foto: Tormod Flem Vegge

Leif Steinar Brådland er leder for arkivet, servicesentralen og biblioteket i Søgne kommune. Han forteller at ujevnhetene i gulvet foreløpig vil skape trøbbel for plassering av nye møbler.— Utfordringen er å sette møblene slik at de ikke står og vipper, forteller Brådland.

— I helga slipte de ned gulvet, så det er jevnere nå enn før, påpeker han. Brådland sier at planen var å åpne biblioteket 17. desember.

— Det gledet vi oss til. På tross av problemene, så er stemningen likevel god blant de ansatte, sier han.