HÆGEBOSTAD: Det ubebodde huset ble totalskadet i brannen.

— Det som ikke brant, ble ødelagt av vann, opplyser seksjonsleder Tor Oddvar Torkildsen i Brannvesenet Sør IKS til fvn.no.

Skulle brenne bål

Brannen startet da en leieboer i nabohuset skulle brenne et bål. Flammene tok avsted i gresset mens vedkommende forsøkte å slukke selv.

Det tok imidlertid fyr under kledningen på huset og brannen spredte seg til loftet.

— Det var uforskyldt. Mannen hadde ryddet kvister, og skulle bare tenne opp et lite bål. Da gikk det galt. Flere hundre kvadratmeter ble svidd av rundt huset, forteller Torkildsen.

Bygget av stokker

Meldingen om brannen kom inn ved 17.30-tiden. To-tre brannbiler ble sendt til stedet og slukningsarbeidet startet omkring klokken 18.10. — Det brenner på loftet, men det er mye som kan brenne her, sa Torkildsen klokken 18.38. Han forklarer at huset, som han anslår var cirka 60-70 kvadratmeter stort, var svært gammelt og bygget av stokker.

— Vi har nesten kontroll nå, og driver etterslukning, sa han rett før klokken 19.30. I 21-tiden forlot brannvesenet stedet. Det skal ikke ha vært personer i huset da brannen startet. Bygningen ligger på Skeide, ved avkjørselen til Eiken.

Det var aldri fare for spredning til andre bygninger.