KRISTIANSAND: I følge TV2krevde 18-åringene Grundekjøn for 1 million kroner.

— De ble pågrepet i Markens-Dronningens gate fredag klokken 17, utenfor McDonalds, bekrefter politiinspektør i Agder politidistrikt, Nils Anders Grønås.

Men han vil ikke svare på spørsmål om pågripelsen skjedde i forbindelse med et arrangert møte med ordfører Arvid Grundekjøn.

Felle

— Ble det lagt en felle for dem?

— Det vil jeg ikke kommentere, sier Grønås.

— Var det tilfeldig at dere pågrep dem der?

— Ingen kommentar!

— Visste dere hvem de to var før dere pågrep dem?

— Ingen kommentar! sier Grønås.

Etterforskningen

Mandag samtykket den ene av de to 18-åringene til varetektsfengsling.

— Han erkjente også straffskyld. Den andre personen samtykket ikke til fengsling og erkjente ikke straffskyld, sier Grønås.

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på hvilke metoder politiet har brukt for å finne ut hvem de to siktede er. Men ordfører Arvid Grundekjøn beskriver etterforskningen slik til vg.no:

— De satte fullt trøkk på dette og la en strategi i dialog med meg. Det førte til pågripelse. Det var litt som å være i detektivtimen, sier han.

Nettverk

Overfor vg.no avviser ordfører Arvid Grundekjøn at det ble utbetalt penger til 18-åringene.

— Å betale til et kriminelt nettverk blir veldig feil. Politiet løste saken og de har gjort en fantastisk jobb. Men det er veldig trist at det er to 18 år gamle menn som står bak. Jeg håper dette er det som skal til for å få de på rett vei i livet, sier Grundekjøn.

På spørsmål til politiet om et kriminelt nettverk kan være involvert, får Fædrelandsvennen følgende svar fra politiinspektør Grønås:

— Ingen kommentar!

— Kan det bli flere pågripelser?

— Det kan vi generelt ikke utelukke i slike saker, sier Grønås som ikke vil kommentere om det er flere mistenkte i saken.

Oppklart

Politiinspektøren sier til Fædrelandsvennen at Agder politidistrikt ikke fikk bistand utenfra i saken, men at den ble løst med mannskaper fra Felles kriminalenhet og fra Kristiansand politistasjon. Han anser saken som oppklart i forhold til ordfører Grundekjøn.

— Men i slike saker kan en ikke utelukke at etterforskningen generer ny etterforskning. For Grundekjøn sin del, anser vi saken for oppklart, sier Grønås.

— Så da er vaktholdet rundt ordføreren avsluttet?

— Som sagt, saken er oppklart. Forhold som gjelder vakthold kommenterer vi ikke, sier Grønås.