MANDAL: Det sa Mandals Morten Askildsen under nominasjonsdebatten i Vest-Agder KrF fredag kveld. Askildsen tok et kraftig oppgjør med Grøvan, som han mener er mer opptatt av å bygge maktbaser enn av å bygge tillit.

Askildsen viste til Grøvans tid som styreleder i Agder Energi, et verv han måtte trekke seg fra.

— Heldigvis ble ikke partiet svertet den gang. Grøvan var med på å skaffe støtte til badeland i Lyngdal, uten styrebehandling i Agder Energi. Han var del av en maktkonstellasjon. Senere kom nyheten om en hemmelig fallskjerm til en direktør på fem millioner kroner. Han måtte gå fra Agder Energi grunnet manglende tillit. Hvordan kan vi da ha tillit til at han skal være med å styre landet, sa Askildsen.

Askildsen siterte også intervjuer med Grøvan i Farsunds Avis fra 2008, da Grøvan uttalte at han ville tilbake til politikk, gjerne Stortinget.

— Han har jobbet målrettet siden da. Vi skjønner det nå. Jeg kan ikke anbfale en mann som bygger makt i stedet for tillit, sa Askildsen.

Kristiansands Steinar Kristiansen har så langt vært den eneste under debatten som har svart direkte på Askildsens angre. Han mener Grøvan er svært tillitvekkende, og han roser Grøvans innsats i Agder Energi.

— Grøvan sikret nesten egenhendig fortsatt lokalt eierskap av Agder Energi. Tenk hva det har betydd, sa Kristiansen.

14 har hatt ordet under debatten. De fleste har talt varmt for Dagrun Eriksen. Et hovedargument har vært hvordan Vest-Agder skal få posisjoner og makt i Oslo, når hjemfylket til KrFs nestleder vraker henne.