LILLESAND: — Før jul skal skallet til bygget være klart. 1. mars skal bygget stå ferdig innredet, som en topp moderne og miljøvennlig miljøstasjon, sier direktør Thor Usterud i Asko Eiendom Agder.

50 millioner

Asko investerer 50 millioner kroner i det nye anlegget på Gaupemyr. Miljøstasjonen skal behandle gjenvinningsflasker, paller, papp og plast fra butikkene.

Anlegget bygges på den gedigne og omstridte sulfidsteinfyllingen på Gaupemyr. Tomta er definert som en miljøbombe, men Askos miljøstasjon skal nøytralisere store deler av miljøbomben.

— Vi har sikret oss 17 dekar og legger asfalt på alt som ikke blir bebygget. Dermed vil ikke vann kunne renne ned og gjennom fyllingen og føre til mer forurensning, sier Thor Usterud.

Grunnvarme

Asko skal benytte seg av grunnvarme til oppvarming av miljøstasjonen. Det bores nå 14 energibrønner som hver er 200 meter dype. Usterud understreker at Asko er svært opptatt av miljø og forteller at også alle Askos distribusjonsbiler nå skal gå på biodiesel.

— Vi legger ned en tank for biodiesel på området. Vi skal også bygge en stor vaskehall for lastebilene, med gjenbruk av vaskevannet. Sjåførene får også base på Gaupemyr og vi bygger et garderobeanlegg til dem. Det betyr at alle lastebilene i fremtiden blir stående på Gaupemyr og ikke ved hovedlageret på Skuggeviksletta, sier Thor Usterud.

Arbeid til fire-fem

Usterud opplyser at den nye miljøstasjonen vil bli arbeidsplass for fire til fem personer. Den gamle miljøstasjonen i hovedlageret skal benyttes til Cola-produkter, som Asko nå har sikret seg distribusjonen av. Asko overtok forøvrig 19. november i år all distribusjon av Hennig Olsen is.

— Det neste prosjektet vårt er å bygge ny parkeringsplass for de ansattes biler på Skuggeviksletta. Vi har sikret oss en nabotomt, byggetillatelse er innhentet og vi er vel i gang på nyåret, sier Thor Usterud.