— Det er synd. Vi har satset på at Knut skulle trene laget ut 2011, og det har vi sagt hele tiden. Når han gav oss beskjed om dette i går, så var det en overraskelse, sier Starts administrerende direktør Sveinung Hovstad.

**Les ogsa:

Tørum: - Bestemte meg i går

Start og Tørum skiller lag

Wathne: - Noen har et forklaringsproblem

Totto: - Forventer klar plan fra styre** t

Tørum tok over Start i desember 2008, og ledet klubben i 2009 til en 9. plass. I fjor ble det en 8. plass. I går gav han klubbledelsen beskjed om at han sier opp stillingen, mens spillerne ble informert i formiddag. I dag spiller start cupkamp mot Strømsgodset.

Hva tenker du om timingen, Hovstad?

— Prøv å finn en dag i året hvor timing passer i fotballen. Om den kommer i dag eller en annen dag, tror jeg ikke har så mye å si. Men jeg vil berømme Knut som kjenner på dette, og tar konsekvensen av dette, sier Start-lederen, og viser til presset som har vært på Knut Tørum.

Når Start møter Strømsgodset på Sør Arena vil Frode Fredriksen være hovedtrener, og Erik Ruthford Pedersen vil være assistentrener.

— Det er to karer vi kjenner godt, og som representerer en del av ryggraden i Start. Vi er trygge på at vi har en backup-situasjon, og at de vil gjøre en jobb for oss, sier Hovstad.

Hovstad har lite sans for at spillere har gått ut og uttrykt misnøye med Tørum, mens ledelsen har uttrykt full tillit til treneren ut sesongen.

— I forhold til våre verdier i start skal vi snakke til hverandre og ikke om hverandre. Og i den grad det har vært det motsatte, så strider det mot våre verdier, og det kommer vi til å jobbe enda mer med, sier Hovstad, som ikke vil kalle det en ukultur i Start.