Vi har søkt eksperthjelp. Jan Vidar Josephsen, som driver Søren Bager, bakeriet fra 1909 i Dronningensgate i Kristiansand, gir deg gode tips på veien til den perfekte fastelavnsbolle.

Oppskrift

1000 gram mel

160 gram sukker

160 gram smør

1 egg

½ liter melk

50 gram gjær

3-4 teskjeer kardemomme

3 teskjeer salt

Fremgangsmåte

Bruk romtempererte råvarer. Varm melken til ca 30 grader. Bland alle ingrediensene, men hold igjen smøret til senere i elteprosessen. Elt til deigen blir smidig og får en blank overflate. Tilsett så smøret og kjør deigen på sakte fart til det har blandet seg helt inn i deigen. Dekk deigen med plast eller fuktig kjøkkenhåndkle og la den hvile i rundt en time på et lunt sted.

Så er det bare å gå i gang med å trille ut runde, avlange, hjerteformede boller.

Masse stæsj

Ikke glem stæsjet! For fyll og dekor er det bare fantasien som setter grenser. Vi gir deg noen eksempler.

Send oss din bolle!

Er du kreativ bak bakstefjøla og planlegger spektakulære fastelavensboller til søndag? Send oss bilde av bollene dine til naert@fvn.no, så kommer kanskje kremkreasjonene dine på trykk!