SIRDAL: Snøskredet ble varslet om like før klokken 16, etter at en person hadde observert det om lag en kilometer fra parkeringsplassen i Hunnedalen, i nærheten av Tomannsbu.

Etter å ha undersøkt området kunne redningsmannskapet klokken 17.30 konstatere at ingen personer var tatt av raset.

Overflateskred

— Snøskredet var hundre meter langt, og mellom 20 og 30 meter bredt. Men det var bare et tynt lag på overflaten av snøen som hadde rast ut. Vi har gått over området uten å finne noen personer, opplyser redningsleder ved Hovedredningssentralen på Sola, Ben Wikøren, til fvn.no.

Snøskredet gikk over en skiløype, og Hovedredningssentralen tok derfor ingen sjanser. Store ressurser ble sendt til stedet for å sjekke om personer var tatt av raset.

— Det er et relativt lite og begrenset skred. Det er lite sannsynlig at folk er tatt av skredet, men siden det har gått over en skiløype velger vi å sjekke ut, sa Wikøren til fvn.no klokken 16.30. - Grei gjennomkjøring

Skredgruppen i Rogaland ble varslet. Mange av dem var allerede på fjellet, og tok seg inn til rasområdet med snøscooter. Like før klokken 16.30 ble et Sea King-helikopter sendt fra Stavanger med lavinehund og personell fra Røde Kors.

Redningslederen beskrev hele tiden situasjonen som udramatisk.

— Det er en grei gjennomkjøring uansett. Skredgruppen trenger litt trening, og det er godt å få gjort det en lørdag med fint vær, sier Wikøren.