KRISTIANSAND: — Vi har jevnlige sjekker og har ikke grunn til å tro at noe skal være galt. Men vi vil ikke spekulere noe i dette, og er nødt til å vente på hva politiet kommer fram til før vi sier noe mer, sier Lill Kristin Helseth, driftsleder for Kristiansand statlige mottak.

Les også: Mottaksbolig totalskadet i brann

I ettermiddag satt hun i møte på Hotell Norge sammen med beboerne fra mottaket i Tordenskjolds gate. En stund var det usikkerhet rundt hvor en av beboerne befant seg, men ifølge mottaket er alle nå kommet til rette.

— Vi har nå kontroll på alle som var i bygget. Nå gjelder det å snakke med de som var utsatt for brannen om det de har opplevd, sier Helseth.

Måtte hoppe

Det bor i alt 11 personer på mottaket. Ni av dem var hjemme mens det brant, men alle kom seg ut på egen hånd. I formiddag gikk enkelte av beboerne fremdeles rundt utenfor bygget som inntil i går var deres hjem.

— Flammene spredte seg fra kjøkkenet og inn på rommet mitt. Det begynte å brenne i senga og jeg måtte hoppe fra vinduet, forteller Benjamin Uzo (30) fra Nigeria.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

HOPPET: Benjamin Uzo (30) fra Nigeria måtte hoppe for å slippe unna flammene. Uzo lå og sov i soverommet i andre etasje. Vinduet til høyre er vinduet han hoppet ut av. Foto: Kristin Ellefsen. Foto: Kristin Ellefsen

Les også: — Våknet av at det brant i senga

Han hoppet rundt på krykker etter å ha skadet både foten og den ene skuldra. Han forteller at det eneste han klarte å få med seg var en joggebukse. Resten er tapt.

På gata utenfor huset gikk det også beboere som prøvde å komme seg inn i bygget for å se om de kunne finne noen eiendeler. De ble stanset av politi og brannvesen,

— De sier at det er mye vann i rommet mitt og at jeg derfor ikke får slippe inn, sier Egne Imariagbe (19).

Undersøkes senere

I ettermiddag pågikk fremdeles etterslukning etter brannen. Politiet hadde da ikke startet noen tekniske undersøkelser. Etter det fvn.no har fått opplyst, starter de sannsynligvis ikke undersøkelsene sine før i morgen.

Asylmottaket i Tordenskjolds gate er en del av Kristiansand mottak. Det er Kristiansand kommune som eier det, mens UDI leier plasser til asylsøkere.

Kristiansand statlige mottak har til sammen rundt 250 beboere, fordelt på forskjellige adresser.

TOTALSKADET: Boligen ble totalskadet i brannen. Foto: Vegard Nekstad. Foto: Vegard Nekstad