AGDER: — Grasrota i kommunene har forstått det, men KS og regjeringen lukker øynene for virkeligheten folk opplever i sitt daglige liv. Likelønn og bedre lønn til lærerne er nødvendig for å skape en bedre skole, helse og omsorg, sier hun.

Meningsbyrået Norgesbarometer utførte nylig en undersøkelse blant landets kommunestyremedlemmer om likelønn og lærernes lønnsvekst i forhold enn andre kommuneansatte. Den fortalte at 82 prosent av kommunestyremedlemmene i Vest-Agder ønsker et lønnshopp for lærerne.

Undersøkelsen sa også at 56 prosent av lokalpolitikerne vil ha likelønn mellom de kvinnedominerte yrkene i offentlig sektor og de sammenlignbare mannlige sektorene i privat sektor.

— Kommunepolitikere har forstått at det er nødvendig å få slutt på forskjellsbehandlingen mellom kvinner og menn, sier Løvdal.

Natt til torsdag går meklingsfrister ut for de offentlige ansatte. Over 10 000 lærere, førskolelærere, sykepleiere, polititjenestemenn, forskere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, skatterevisorer og administrativt personale kan være i streik fra torsdag morgen.