FALSK: Slik ser den falske parkeringsboten ut.

SØGNE: I pinsen fikk rundt 60 bileiere en giro på bilvinduet, angivelig fra Søgne kommune, for feilparkering ved Solta båthavn. Men kommunen har ikke delt ut en eneste bot.— Nei, vi begynner ikke vår kontroll av småbåthavnen før midten av juni, når det begynner å bli trangere om plassen, sier enhetsleder Paal Kristensen ved ingeniørvesenet i Søgne kommune.

Båthavnen, som ligger ved Høllen brygge, er det eneste stedet hvor kommunen selv gir ut parkeringsbøter. Men foreløpig er det bare falske gebyrer som er delt ut.

- Ingen barnestreker

  • Vi har ingen anelse om hvem som kan ha gjort dette, sier Kristensen. Han er usikker på om det er et forsøk på svindel, eller om det er snakk om en dårlig form for spøk.

— Jeg tror i alle fall ikke det er noen barnestreker, for håndskriften ser ut til å komme fra en voksen person, sier han.

Ugyldig kontonummer

Kontonummeret på giroen består av bare ti sifre. Det er ett for lite til at kontoen skal være gyldig.

— Og da vil det ikke være mulig å betale denne giroen. Det er fysisk umulig, sier banksjef Vidar Høiby i Spareskillingsbanken.

Siden kontonummeret er ugyldig har det ikke vært mulig å spore opp noen kontoeier.

Vil anmelde saken

Kommunen ser så alvorlig på saken at de nå vil gå til en anmeldelse.

— Når de oppgir kommunens navn, så misbruker de oss. Det kan vi ikke finne oss i, sier Kristensen. Han har aldri hørt at noen lignende har skjedd tidligere.

— Dette er bare veldig rart, humrer han.

Kristensen har en oppfordring til alle som er i tvil om en parkeringsbot er ekte, eller ikke.

— Står giroen i kommunens navn, så ta kontakt med oss, avslutter han.