KRISTIANSAND: — Det er rapportert inn ni laks i Otra i løpet av laksefiskets første døgn. Det er som normalt, sier sekretær i Otra Laxefiskelag, Harald Endresen.

Den største laksen som ble fisket på åpningsdagen, ble tatt ved Hunsfoss. Den veide 9,2 kilo og ble tatt med sluk.

— Nytt av året er at det ikke bare er fangsten som skal rapporteres, men hver gang det fiskes. Flere av fiskerne våre synes det er tungvint, men det er viktig å følge opp dette for å vise hvor stort trykket er på fisken i de forskjellige elvene, sier Endresen.

Hittil er det solgt 120 sesongkort og rundt 200 dagskort i Otra. I Sørlandets største elv er det bare lov å fange to fisk per dag. Totalen for hele sesongen er 25 laks per fisker.

— Sjøørret er det ikke lov å ta i det hele tatt. Det er ting som tyder på at den stammen har fått seg en knekk de siste årene, sier Endresen.

I tillegg til ni laks i Otra, er det rapportert inn én fangst i Mandalselva og to i Nidelva ved Arendal. De fleste fiskene veier over tre kilo.

— Det blir spennende å se hvor mye unglaks som kommer inn elva ved St.Hans-tider. Det er først da vi får et inntrykk av hvordan årets sesong blir, sier Endresen.