Det er blitt lenge siden Sarpsborg sist vant en kamp i eliteserien (2-0 mot Aalesund i mai). Lørdag så laget en stund ut til å ha sjansen til å sikre en etterlengtet trepoenger med flott spill og flere gode sjanser da Vålerenga var på besøk. Men dessverre for hjemmelaget maktet de bare å holde følge i en omgang mot gjestene fra Oslo.Sju minutter etter pause ruvet André Muri høyest i boksen og stanget kontant inn 1-0 til VIF etter et godt slått hjørnespark av Veigar Páll Gunnarson. Målet ga bortelaget et tydelig løft, mens Sarpsborg begynte å bli mye løpende mellom. I forrige kamp mot Odd Grenland fikk ikke Gunnarsson rom å boltre seg i, men i det 57. minutt fikk islendingen både tid og plass til å hamre inn mål nummer to. Fra høyre fant Mohammed Fellah en umarkert Gunnarsson på 16-meteren, som først dro av en mann før han plasserte ballen i nærmeste hjørnet.

I første omgang hadde begge lag store muligheter til å ta ledelsen. Etter bare fire minutter fikk Vålerengas Harmeet Singh en returball som han fyrte av gårde like utenfor mål. Halvveis i omgangen hadde Morten Giæver nok tid alene i feltet til å sende Sarpsborg i føringen, men midtbanespilleren bommet på ballen. Samme mann sto bak et stolpeskudd kvarteret senere.

Aluminiumen skulle også stå i veien for bortelaget da Gunnarson headet ballen i tverrliggeren etter 24 minutters spill. Returballen havnet hos Fellah, som upresset hamret et skudd via en Sarpsborg-spiller og ut.

Tapet gjør at Sarpsborg blir liggende nest sist på tabellen før søndagens kamper. Vålerenga er på niendeplass med sine 26 poeng. (©NTB)