KRISTIANSAND: — Selv om vi mener vi hadde en god sak, er det svært sjelden man vinner en sånn type sak helt. Etter å ha vurdert risikoen for hvordan utfallet kunne blitt i retten og hvor mye det er verdt å betale for å slippe å gå videre i rettssystemet, valgte kommunen å inngå forlik, uttaler Helene Uglem ved kommuneadvokatens kontor til kommunens hjemmesider.

Geomatikk stevnet kommunen med krav om 7,5 millioner kroner i tilleggsutbetaling for den store omtakseringsjobben. Selskapet mente jobben på flere områder hadde blitt annerledes og mer omfattende enn avtalt i anbudet. Et av punktene var at politikerne ga innbyggerne utvidet klagefrist, hvilket krevde mye merarbeid.

Forliket innebærer at kommunen betaler 2,5 millioner kroner til Geomatikk IKT AS i løpet av fire uker. Kommunen betaler også ut en gjenværende del av kontraktssummen på litt over én million kroner. Beløpet er holdt igjen som en kvalitetsgaranti.

Forliket gir også kommunen rett til å leie selskapets system for å ta imot dataene fra omtakseringen. Retten gjelder ut neste år til en pris av 25 000 kroner i måneden.