Uglesett: I åpen klasse er alt lov. Her er det ugletruser og sokker, en del av Guldbrandsens utstilling om Ugler i natur og kultur. Foto: Anne Smith Lorentz

KRISTIANSAND: — I Åpen klasse er alt lov. Jo villere, jo bedre, sier Johan M. Gulbrandsen i Kristiansand Filatelistklubb. Det er han som står bak utstillingen Ugler i natur og kultur. Halvparten av utstillingen må være frimerker. Den andre halvparten kan tydeligvis bestå av så mangt. Som for eksempel en truse med uglemotiv.

— Vi må jo sprite det opp litt, sier Guldbrandsen, og smiler. Men om han har brukt det velkjente sjekketrikset om å bli med hjem å se frimerkesamlingen?

Kona på kroken

— Min kone mener jeg har brukt det en gang, men det stemmer ikke helt, sier filatelisten.

Johan M. Gulbrandsen fra Kristiansand Filatelistklubb viser hva han stiller ut under NM i Kristiansand 12. -14. oktober. Selv har han falt for ugler. Foto: Anne Smith Lorentz

Nå litt alvor om helgas hendelse på Clarion Ernst Hotel. Rundt 60 utstillere fra hele landet kommer for å stille ut sine samlinger. De kjemper i ni klasser. I åpen klasse vurderes originalitet, intelligent bruk av frimerkematerialet og ikke frimerkematerialet. Og om det er en rød tråd i det hele. Man trenger ikke være spesielt frimerkeinteressert for å komme og ta en titt. I følge Johan M. Gulbrandsen er det noe for en hver smak.

Langt fra sære

— Det er jo bare å se, er ikke dette morsomt?

— Men er ikke dere litt sære, da?

— Tvert i mot. Vi får så masse impulser i alle retninger, og vi er interesserte i alt mulig rart. Jeg er en populær mann å ha på et quizlag, hvis jeg ikke kan svaret, har det ikke vært på et frimerke, sier han lurt.

Utstillingen starter fredag klokka tolv og stenges søndag klokka 15.