KRISTIANSAND: — Jeg får så vondt av ungene, det er dem dette går ut over. De vil bare se sitt store idol, og kan ikke skjønne at folk kan gjøre slikt mot dem, sier Nina Dalheim fra Grimstad.

Datteren Rebeca (12) er som mange andre jenter en ekte belieber, altså fan av Justin Bieber. Sammen med nabojenta Helene var de i Oslo for å se gratiskonserten på Operataket i mai, men kaoset gjorde at de valgte å trekke seg unna.

— Jeg ble så redd at jeg tok ungene bort. De så ham bare på storskjerm, forteller Dalheim.

Utsolgt

Hun lovte derfor å ta dem med på konsert neste gang den kanadiske artisten gjestet Norge. Da billettene til konsertene i april ble lagt ut for salg var familien i Spania, og datasystemet brøt sammen.

— Jeg ringte og de var utsolgt for billetter. Jeg prøvde derfor på Finn, sier moren.

Her kom hun over en annonse for billetter i Diamond Circle, og da selgeren sendte bilde av sitt eget bankkort bestemte hun seg for å slå til og kjøpe de fire billettene for 6000 kroner. Pengene ble overført, men billettene dukket aldri opp i posten.

— Jeg handler aldri på nett igjen, kommenterer hun.

Storsvindler

Dalheim anmeldte forholdet og kontaktet TV 2 hjelper deg. Billettselgeren er en 29-åring som i september 2011 ble dømt for grovt tyveri. Han solgte da varer på Finn, uten å ha planer om å gi kjøperen produktet.

— Det forhold at siktede fortsatte virksomheten også etter at han var kjent med politiets kunnskap om saken trekker i straffeskjerpende retning, heter det i dommen fra Sør-Trøndelag tingrett.

29-åringen ble dømt til 75 dagers fengsel, samt å betale erstatning til 18 av sine ofre.

Etterlyst

— Han møtte aldri til soning og er etterlyst i Norge. Han er begjært pågrepet og vil bli fengslet når han måtte dukke opp, sier politiadvokat Maria Evenseth ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Til TV 2 opplyser billettselgeren at han er i Tsjekkia. Evenseth sier på generelt grunnlag at politiet har mulighet for å dra til utlandet for å pågripe noe, men at en må avveie type sak og andre momenter.

Hun bekrefter at Dalheim ikke er den eneste som har anmeldt billettselgeren for denne type svindel, men har ikke oversikt over hvor mange forhold han nå er anmeldt for. Hun kan heller ikke si når den siste anmeldelsen mot mannen kom, og viser til at sakene er under etterforskning.

Risiko

— Det er umulig å si om det er mørketall. På generelt grunnlag kan jeg si at det hender at vi får inn anmeldelser nå og da, sier Evenseth.

TV 2 hjelper deg opplyser at 40 skal ha blitt lurt av den samme selgeren, og Finn sier at 29-åringen er den verste selgeren de har vært borti.

Politiadvokaten advarer folk mot å betale varer kjøpt på Finn før de er mottatt.

— Benytt den sikre betalingsmåten som Finn tilbyr. Alle tar en risiko når de betaler direkte inn på konto, påpeker Evenseth.