KRISTIANSAND: Den endrede siktelsen ble presentert for Kristiansand tingrett da spørsmålet om forlenget varetektsfengsling var til behandling.

Opprinnelig var kvinnen siktet for forsettlig drap, etter at hun 3. oktober oppsøkte foreldrenes bolig på Østerhus i Grimstad. Den siktede har erkjent straffskyld for forsettlig drap.

Planlagt

Påtalemyndigheten mener nå, ut fra de beviser som foreligger, at den 35 år gamle datteren til ekteparet fra Grimstad planla å drepe sine foreldre. Et vesentlig bevis i denne sammenheng er at kvinnen var innom Jerniabutikken i Vågsbygd senter før hun dro til Grimstad. Der knivstakk og drepte hun sin far (76) og forsøkte å drepe sin mor (75).

Kristiansand tingrett har forlenget varetektsperioden frem til utgangen av desember måned.

Retten har lagt vekt på at kvinnen har erkjent de faktiske forhold og at denne erkjennelsen støttes av de øvrige bevisene i saken.

Den drapssiktede kvinnen har samtykket til å sitte i varetekt.

Psykiatrisk sakkyndige

Etter det Fædrelandsvennen forstår har kvinnen i avhør med politiet gitt en forklaring på hvorfor hun dro fra sin bolig på Flekkerøy til foreldrenes bolig Grimstad. Denne forklaringen er av en slik art at tingretten ble anmodet om å oppnevne psykiatrisk sakkyndige til å vurdere kvinnens situasjon. De sakkyndige er allerede i gang med dette arbeidet. Overlege Magne Thauler og psykologspesialist Vegard Øksendal Håland er de to som gjennomfører undersøkelsen.