SØGNE: Veivesenet holder for tiden på å trafikksikre strekningen ved Trybakken. I slutten av oktober skal hele anlegget stå ferdig med midtdeler på strekningen.

— Nå har vi sprengt ut en del fjell og utvidet veibanen på dette stykket. Nå skal vi rette ut veien og asfaltere, forteller byggeleder Ove Frøytlog i Statens vegvesen region Sør.

Han sier det er tidkrevende arbeid for å få riktig dosering på det om lag 600 meter lange veistykket.

To uker

Fra tirsdag klokka 18:00 vil det derfor være høy arbeidsaktivitet i området i to uker fremover. Noe som i perioder vil medføre manuell dirigering av trafikken.

Bilister som skal passere Trybakken mens arbeidet pågår må beregne ventetid og kø.

— I døgnet passerer det om lag 8300 biler på denne strekningen, så det kan bli noe kødannelse når trafikken dirigeres manuelt. Vi ber trafikantene smøre seg med litt tålmodighet, sier byggelederen.

Uhindret i rushet

Han forteller likevel at størstedelen av arbeidet vil foregå når folk flest ligger og sover.

— I all hovedsak vil vi tilstrebe at det tyngste arbeidet foregår på natten, mellom klokka 18:00 og 06:00 på morgenen. Vi vil sørge for at rushtrafikken på morgenen og ettermiddagen går uhindret forbi, sier Frøytlog.

Hastetiltak

10. september 2010 omkom Michael Storaker (18), Thor Egil Nilsen Vårdal (18), Karen Marie Ekrem Olsen (20), Therese Daland Unosen (20). De kom over i feil kjørebane og frontkolliderte med en lastebil i Trybakken.

22. september 2010 lovet samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa i Stortinget at midtdelerne skulle sette opp i ulykkesbelastede Trybakken umiddelbart.