For en måned siden ble gutten tatt for innbrudd i en bil i et garasjeanlegg i Nygata. I en bil skal gutten ha stjålet mynter.

Ei uke senere skal han ha stjålet en BMW fra Vennesla. 17-åringen skal sammen med andre ha fått tak i et kredittkort som bileieren disponerte. Totalt skal gjengen ha klart å tappe kredittkortet for 9800 kroner.

Politiet mener at gutten oppbevarte cirka 23 gram hasj, seks gram marihuana og 31 tabletter med blåvalium. I går ba Agder politidistrikt om varetektsfengsling av gutten.

Forsvarer Erik Børresen og 17-åringen skrev brev til retten hvor de godtok varetektsfengsling. Aktor ba om fortsatt fengsling i inntil fire uker basert på forholdene politiet mener gutten har gjort.

– Retten finner at siktede med skjellig grunn fortsatt kan mistenkes for en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i seks måneder, skriver retten i fengslingskjennelsen.

Kristiansand tingrett mente at det ikke var for ille å la 17-åringen sitte bak fengselsmurene i jula. Han holdes foreløpig i Kristiansand fengsel, men står på venteliste for plass ved ungdomsavdelingen i Bergen eller Larvik.