KRISTIANSAND: I kampens hete smalt en 40 år gammel kvinne et ølglass i hodet på den andre. 90 dagers fengsel og 10.000 i oppreisning til offeret mener Kristiansand tingrett er en passende straff.

Fest og krangel

Lørdag 5. juni i fjor møttes de ti kvinnene, som opprinnelig er fra Thailand, i en leilighet i Kristiansand. De festet og spilte kort om penger. Utpå natten begynte 40-åringen å krangle om penger med kvinnen som delte ut kortene. Da en den fornærmede i saken blandet seg inn, tok krangelen av for alvor. De reiste seg opp og utvekslet grove fornærmelser og banneord seg imellom, mens de pekte aggressivt mot hverandre.

Fornærmede gikk nærmere 40-åringen og de begynte å dytte hverandre før det utviklet seg til håndgemeng og lugging. Forsøk på å skille de to lyktes ikke. Da fornærmede mistet balansen tok 40-åringen et ølglass og smalt det i hodet på fornærmede så glasset knuste.

Legevakten

Offeret fikk et åtte centimeter langt kutt i hodet som gikk inn til kraniet. 40-åringen la på sprang. Og mens blodet rant fra hodet til offeret, hentet hun to kniver på kjøkkenet og ropte etter tiltalte at hun skulle ta henne hvis hun kom inn igjen.

Offeret måtte senere på legevakta og sy seks sting.

Retten finner det bevist at tiltalte handlet med forsett, og at bruken av ølglasset må regnes som særlig farlig redskap. Straffen for denne typen vold har ligget mellom 30 og 120 dager. Men etter en lovendring skal straffen økes til 60 dager til seks måneder. Voldsepisoden skjedde imidlertid før lovendringen. Ut fra allmennpreventive hensyn vil retten ikke bruke samfunnsstraff i denne saken.

Begge var aktiv

I formildende retning har retten lagt vekt på at offeret var like aktiv som tiltalte i kranglingen og slåssingen før hun fikk ølglasset i hodet.

Offeret krevde 20.000 kroner i oppreisning, blant annet fordi hun hadde hodesmerter i en måned etter slåsskampen. Men fordi hun selv deltok så aktivt i kranglingen og slåssingen, har retten valgt å sette beløpet til 10.000 kroner.