FLEKKEFJORD: Det var i januar i år at en katt måtte avlives etter å ha blitt skutt to ganger. En 35 år gammel mann fra Flekkefjord ble tiltalt for forholdet, men ble i Lister tingrett frikjent siden retten mente at det ikke var fremført noe bevis for at han hadde gjort det.

Anmeldte naboen

Det var 18. januar i år at en kvinne fra Flekkefjord kom hjem og fant katten sin skadet på trappen. Hun tok katten med til en dyrlege som kunne fastslå følgende:

”Katten blør fra fire kulerunde sår som med stor sannsynlighet er resultatet av gjennomgående prosjektil fra skytevåpen. Katten ble avlivet på grunn av de omfattende skadene og smertene disse medførte.”

Etter at katten ble avlivet, anmeldte kvinnen forholdet til politiet. I anmeldelsen ble den 35 år gamle mannen fra Flekkefjord navngitt.

Kvinnen har i sin forklaring fortalt at bakgrunnen til at hun anmeldte mannen var at han var den eneste som ikke har husdyr i nabolaget. Hun hadde heller ikke noe godt forhold til mannen, noe som den tiltalte bekreftet.

Etter rettens formening var det få – om noen – holdepunkter i kvinnens forklaring som konkret knyttet 35-åringen til den aktuelle skytingen. De mente videre at det fremstår som om anmeldelsen i stor grad er motivert av den underliggende konflikten mellom partene, og ikke på konkrete bevis på at det var mannen som stod bak skytingen.

Spurte politimann om straff for å ta en katt

Heller ikke det faktum at mannen er en ivrig jeger, og at han har tilgang på våpen – blant annet en salongrifle – var nok til å overbevise retten. Basert på diverse forklaringer, samt fremleggelse av det aktuelle våpenet i retten, var rettens vurdering at det var mye som talte for at dette ikke var blir brukt på flere år. De mente til og med at våpenet var i en slik stand at det knyttet seg betydelig tvil til om det i det hele tatt var egnet til å skyte med.

En politimann, som er god venn med 35-åringen, var på besøk hos mannen dagen etter at katten var blitt skutt og avlivet. Mannen skal da ha spurt politimannen om straffen for å ta en katt. 35-åringen har på sin side fortalt at bakgrunnen for dette spørsmålet var at en av naboene hadde spurt ham om det samme. Ifølge mannen hadde denne naboen også gitt utrykk for å ha mye imot katter.

LES OGSÅ: Politifolk blandet kortene

35-åringen fortalte i retten at han nærmest er sikker på hvem som har skutt katten, men han ønsker ikke å angi vedkommende. Han har heller ikke ønsket å forklare seg for politiet. Dette begrunnet han med at saken har vært svært ubehagelig for ham, blant annet som følge av mye snakk og mange avisoppslag.

Samlet sett mente retten at det ikke var blitt ført bevis for at 35-åringen hadde skutt katten, og han ble derfor frifunnet.