Se video fra begravelsen i vinduet over.

KRISTIANSAND: Familie, kollegaer og venner fylte domkirken i Kristiansand.

VIDEO: Se hele begravelsen i opptak

Se også: Bilder fra begravelsen

Etter at gudstjenesten i domkirken var avsluttet ved 13-tiden ventet flere hundre mennesker utenfor kirken og ved samtlige gatekryss i Kvadraturen hvor prosesjonen passerte.

Prosesjonen mot kirkegården ble ledet av kristiansandspolitiets kommandobil, tett fulgt av bilen med Ivarsens båre. Deretter kom familie og venner før flere hundre politifolk fulgte på. I gangfart viste den tydelig berørte forsamlingen den siste ære for den høyt respekterte politiførstebetjenten.

(Les mer under bildet)

Foto: Vegard Nekstad. Foto: Vegard Nekstad

**Les også:

Tok farvel med kollega og venn**

Storberget: — Vi har ingen å miste

  • Natt til torsdag i forrige uke mens mange av oss sov veldig trygt, ble politimannen Børge Ivarsen fratatt livet. Det er vanskelig å forstå, sa justisminister Knut Storberget i sin minnetale til familien og kollegene under begravelsen fredag.

— Jeg har fått Børge Ivarsen beskrevet som politmann slik vi vil at politiet skal være: En som skaper trygghet i sitt lokalmiljø. En som er aktiv, trofast og solid, sa Storberget, og siterte Nordahl Griegs dikt "De beste":

Døden kan flamme som kornmo

Klarere ser vi enn før,

hvert liv i dens hvite smerte:

Det er de beste som dør

— Børge var en svært godt likt og høyt respektert politimann, og mange steder i landet fyller politimenn og politikvinner denne rollen. De skaper trygghet i måten de er på, instansen de representerer og jobben de gjør. De reiser ut for oss for å løse de vanskelige oppdragene, også de som innebærer risiko, alt for å skape trygghet for oss, sa Storberget.

Trøstet familien

Storberget talte personlig til familien og gav dem trøstende ord.

— Vit at vi sørger med dere. Det er ingen rettferdighet i dette, og ingen trøst. Vi kjenner egentlig bare på sorgen, fortvilelsen og sinnet over Børges død.

— Våre tanker må også gå videre: I natt, mens vi sov. var andre politimenn og kvinner ute på jobb. Slik Børge Ivarsen var.

Og den natten som kommer i Agder og andre deler av landet, så er politimenn på jobb for å sørge for at vi kan sove trygt. Vi vet at Børge Ivarsens kolleger, med dypeste følelse av ansvar, også i natt vil hjelpe dem som trenger det.

Det er ingen bedre måte å hedre Børges minne på, enn å strekke seg mot de idealene, sa Storberget, før han lyste fred over Børge Ivarsens minne.

- Ingen å miste

Dere i familien har mistet en som er helt uerstattelig, sa politidirektør Ingelin Killengreen i sin minnetale.

— Vi i politiet har ingen å miste. Også vi i politiledelsen sliter. Vi spør oss selv hvordan vi kan unngå at slikt skjer. Vi har mange spørsmål, og får antagelig ikke svar på disse spørsmålene, sa Killengreen.

Hun beskrev Børge Ivarsen som en fremragende polititjenestemann.

— Han valgte en utdanning og et yrke, noe som betyr at han ønsket å tjene andre. Baksiden i det å være glad i noen, er smerten over å miste dem. Og det å ikke sørge, betyr at man ikke har tapt noe av verdi, minnet hun om.

MINNET IVARSEN: Politidirektør Ingelin Killengreen var en av talerne under begravelsen. Foto: Scanpix. Foto: Scanpix

Høyt respektert

Politimester Kirsten Lindeberg holdt også en sterkt beveget tale over sin kjære kollega.

— Børge var en ivrig forkjemper for det operative arbeidet, og han elsket å være ute på fotpatrulje, fortalte hun.

Hun beskrev Ivarsen som en politimann ungdom i grimstad hadde stor respekt for.

— Han snakket ikke bare om å være tilstede og ute, han gjennomførte det i praksis. Når tøffe oppgaver skulle løses, ønsket alle å ha Børge med som leder. Han var en mentor, et forbilde, en alle kollegene så opp til.

- En gentleman

Lindeberg fortalte at hun fikk gleden av å være sammen med ham som livvakt og eskorteleder under det amerikanske presidentbesøket i Oslo.

— Da viste den røffe og dyktige teamlederen seg fra en annen side: Han var en gentleman.

Bergenseren Ivarsen beskrives av politimesteren som en mann som var rett fram og klar i sin tale.

— Det var aldri tvil om hva han mente. Han var en ekte bergenser som hadde funnet seg til rette blant oss sørlendinger.

- Et mektig inntrykk

Fungerende stabssjef Bård Austad (49) avsluttet minnetalene. Han var en av Børge Ivarsens nære omgangsvenner, i tillegg til å være kollega gjennom mange år.

Han holdt opp programmet, med bildet av Ivarsen:

  • Se denne flotte mannen. Han var stolt av og veldig glad i familien. Han var en god samtaleparnter og venn, Omtenksom, lojal og faglig dyktig, sa Austad.

— Det gir et mektig inntrykk å stå her og se utover denne forsamlingen, hele familien til Børge, politiets overordnede ledelse, alle kollegene. Det gir et utrolig inntrykk. Og så min kjære venn og kollega, Børge, bak meg i kiste, sa Austad stille.

— Det er en ære å få lov å stå her og gi ham en siste hilsen.

Til slutt i sin personlige tale tok Austad opp tråden fra Storberget, og siterte Nordahl Grieg:

- " De beste blir aldri vår fremtid, de beste har nok med å dø".

VIDEO: Se hele begravelsen i opptak