KRISTIANSAND: Vulkanutbruddet på Island stengte torsdag store deler av flytrafikken i Norden.

— Vi skulle hatt fly tilbake til Oslo, og så tog til Lillehammer, forteller Roger Nylende fra Fåvang (24) og Louise Juhlin (21) fra Lillehammer.

Men ingen av dem fikk plass på det siste flyet som gikk til Oslo før Kjevik stengte ned klokken 10.00. Parkometeret går

Både Roger og Louise var i går på jobbintervju ved en restaurant i Kristiansand, og Louises bil står parkert på Lillehammer stasjon og samler parkeringsavgifter.

De to kom til et Kjevik i lettere kaos sammen med venninnen Silje Flatmoen, som skulle ha et fly til Bergen. Men heller ikke det gikk etter planen i dag.

Inne i avgangshallen ble de møtt av kansellerte avganger, lettere kaos og lange køer i skrankene. Fædrelandsvennen hjelper dem med å få oversikt over alternative buss- og togavganger.

- Får jo håpe dere får jobb nå da, i det minste?

— Hehe. Ja det må vi jo satse på, sier Louise, opprinnelig fra Hässleholm i Skåne. Både hun og Roger håper på serveringsjobb på Sørlandet denne sommeren.

DROPPER NEW YORK: Helge Flatøy fra Kvinesdal tror han dropper gutteturen. FOTO: AMUND HESTSVEEN Foto: Amund Hestsveen

Mistet New York-fly

— Vi skulle jo på en guttetur til New York, da, sier Helge Flatøy fra Kvinesdal. Nå spøker det for hele oppholdet i "The Big Apple".

Flyet han skulle ha tatt til Amsterdam ble stående i Nederland i går, i stedet for å overnatte på Kjevik, slik det bruker å gjøre.

— Det er klart det er litt dumt, men det er ikke så mye å gjøre med. Nå får vi høre med KLM om det er mulig å få refundert noe, i og med at de selv valgte å ikke fly hit i går, sier Flatøy.