KULTURFORUM: Rolf Steinar Bergli, biblioteksjef i Lindesnes (t.v.), kultursjef i Mandal, Alfred Solgaard, daglig leder i Lindesnesrådet, Per Storetvedt, leder av det regionale kulturforumet og kulturrådgiver i Marnardal, John Erik Kristensen, og Ingrid Lyngmo, kulturkonsulent i Audnedal. I løpet av høsten skal det deles ut 100.000 kroner i nyopprettede kulturstipender.

MARNARDAL: Etter at fristen gikk ut for å søke de nyopprettede kulturstipendene i Lindesnesregionen 1. september, ser søknadslisten slik ut: 17 søkte på musikk, åtte kunst, sju idrett og fem i åpen klasse. Til sammen ni lag og foreninger har søkt stipendene, resten er enkeltpersoner.

— Ikke uventet er det flest lag og foreninger som har søkt kategorien åpen klasse. Ellers er det god spredning i de ulike klassene, selv om vi er litt overrasket over det høye antallet som søkte musikkstipendet. I den kategorien blir det knallhard konkurranse, sier leder av det regionale kulturforumet i Lindesnesregionen, John Erik Kristensen.

Av de 37 er det et par-tre søknader som ikke vil bli vurdert, ettersom søkerne ikke har tilhørighet til, eller bor i, de fem kommunene. Søknadsbunken forteller ellers at det er flest jenter, og flest unge personer, som har søkt.

— Nå skal vi finlese søknadene, og arbeidet munner ut i en innstilling til Lindesnesrådet. I løpet av november/desember vil det bli overrekkelser i et større arrangement, sier Kristensen.

Det skal kåres en vinner i hver klasse, og stipendene er på 25.000 kroner hver. Det er første gang regionale kulturstipend deles ut, og Kristensen er veldig godt fornøyd med antall søkere.