KJÆRLIGHETSFRUKT: Hårete utenpå, søtt og innbydende på innsiden. Foto: Lars Hoen
AVOKADO: Rik på vitaminer, mineraler og antioksidanter. Foto: Lars Hoen
DADLER: Ferske og fortsatt på stilk Foto: Lars Hoen
HESTEBØNNER: Skinnet må fjernes før koking. Foto: Lars Hoen
VOKSBØNNER: Mager kost, rik på protein, mineraler og vitaminer. Foto: Lars Hoen
STORE SNITTEBØNNER: I likhet med mindre snittebønner ypperlig til de fleste kjøttretter. Foto: Lars Hoen
INGEFÆRKNOLL: Helsebringende plante som angivelig renser kroppen for gruff. Foto: Lars Hoen
KJÆRLIGHETSFRUKT: Hårete utenpå, søtt og innbydende på innsiden. Foto: Lars Hoen
ARTISJOKK: Fersk og på stilk. Foto: Lars Hoen
SØTPOTET: Har lavere stivelsesinnhold enn vanlige poteter. Foto: Lars Hoen
KULECHILI: Bra alternativ hvis du vill ha pizzaen kruttsterk. Foto: Lars Hoen
KARELLA: En bitter melon man må bli vant med. Foto: Lars Hoen
DADLER: Ferske og fortsatt på stilk Foto: Lars Hoen
KAKTUSFIKEN: Søtt alternativ til dessert. Foto: Lars Hoen

Nye landsmenn har ført en rekke spennende matvarer til Sørlandet.

Butikken Vang Tau i Tordenskjoldsgate har trolig landsdelens største utvalg, med mer enn 100 arter friske frukter og grønnsaker,

Der kan du kjøpe galanga, ingefærknoll, kulechili, kaktusfiken, hestebønner, digre auberginer og miniauberginer, for å nevne litt.

Ikke hørt om dem før?

Sant og si ikke vi heller.

Her kan du blitt kjent med noen av fristelsene.