— Erjona sa det gikk fint og var et gøy show, skriver Mosa Ala, Erjonas far, i en sms til Fædrelandsvennen fredag.

Modellen Erjona Ala er selv så travel at hun ikke har tid til å snakke med Fædrelandsvennen.

På catwalkturné

I går viste hun frem klær fra høst- og vinterkolleksjon for 2012/2013 under moteuka i Paris. Klærne er designet av briten Peter Copping for motehuset Nina Ricci.

I dag skal hun gå for Christian Dior, opplyser faren Mosa Ala, som er med datteren til Paris.

I januar gikk hun et show for Chanel, og nå er hun på en ny «catwalkturné» fra New York, via London, Milano og Paris, ifølge VG.

PÅ FORSIDEN: Erjona Ala pryder forsiden på februarnummeret av det engelske motemagasinet Dazed & Confused. Foto: Faksimile

— Gigantisk springbrettI februar var Ala avbildet på forsiden av det engelske motemagasinet Dazed & Confused, samt i en firesiders reportasje inni bladet.

Henrietta Thompson, redaktør for Wallpaper, uttaler til VG at det sistnevnte kan gi Ala enda mer fart i karrieren.

– Dette kan bli et gigantisk springbrett for henne. Dazed & Confused er mer enn noensinne et fashionmagasin med høy posisjon og stor kredibilitet. De løper ikke etter andre magasiner, men vet selv bedre enn noen annen hva de gjør. Så når de velger henne på forsiden er dette et sterkt signal om at de tror på akkurat henne, sa Thompson til VG under et besøk i Norge.

- Krever lange forberedelser

Erjona Ala ble født i Kosovo, og kom til Norge med familien da hun var to år.

I et intervju med Vouge forteller hun at hun selv ønsket å prøve seg som modell.

Hun ble signert av Heartbreak Management i Oslo og kort tid senere vant hun den internasjonale modellkonkurransen Elite Model Look i Shanghai i 2010. — Jeg får oppleve veldig mye gøy, og liker å gå på catwalken, bli tatt bilder av og bli sminket, sa Ala til Dagbladet etter konkurransen.

Hun la imidlertid til at modellyrket langt fra er en dans på roser.

— Det er ikke bare å slenge på seg noen klær. En fotoshoot krever lange forberedelser, og det er mye øving før man skal ut på catwalken.