Klikk på bildet øverst i saken for å se video av brannen.

BIRKENES: En garasjebrann i Birkenes har utviklet seg. Brannen har smittet over til et nærtliggende bolighus og det jobbes nå med å slukke brannen.

Etter det fvn.no kjenner til så var det en nabo som vasket bilen sin som oppdaget brannen. Han fikk varslet personer i det brennende huset.

— Meldingen gikk på brann i garasje som lå tett inntil bolighus. Det var fryktet at brannen skulle spre seg og det gjorde det. Patruljen på steder sier at garasje og hus betegnes som totalskadet. Det er ganske brent innvendig, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland ved Agder politidistrikt, til fvn.no. Meldingen kom inn til politiet klokka 18.46. ## Brannen spredte seg

Bolighuset tett ved garasjen. Garasjen er overtent, mens det står røyk ut fra bolighuset. Ved 19.30-tiden kom det også flammer ut gjennom taket.

Brannvesen fra Lillesand og Birkenes, og ambulanse, er nå på stedet. Flå ligger langs riksvei 41, om lag seks kilometer nord for Birkeland sentrum. Da det røyk sitt kraftigste, var røykskyen synlig fra Birkeland sentrum.

(Les mer under bildet)

Dramatisk opplevelse

Jan-Erik Bjorvatn oppdaget at det røyk fra nabohuset, men tenkte først at naboene tente bål. I løpet av noen hektiske sekunder oppdaget han at det brant og fikk varslet familien i huset.

— De første ti sekundene tenkte jeg ikke at det var brann, men så kom det enormt mye røyk fra huset. Jeg sprang det jeg maktet og så da at det kom knallmye røyk ut fra garasjen. Fem sekunder senere kom det flammer ut. Jeg løp til huset og ropte "brann, brann, brann", sier Bjorvatn.

Etter å ha varslet brannvesenet om brannen hentet han hageslangen hjemme.

— Brannen spredte seg fort og nærmet seg huset, som ligger halvannen meter unna garasjen. Vi prøvde å redde huset, men merket fort at det var fortapt. Jeg måtte spyle plenen foran huset vårt da planter, gress og busker ble antent, sier Bjorvatn.

Fryktet skogbrann

Også skogen kunne blitt antent. Han betegner situasjonen som dramatisk.

— Jeg var livredd skogbrann, sier han.