KRISTIANSAND: Mandag pakket førstebetjent Dag Tallaksen sammen narkotikapartiet for å sende deg videre til Kripos for analyse.

Politiet stusset over at en «gammel kjenning» spaserte langs E 39 like vest for Kristiansand mellom klokka tre og fire natt til fredag. Politipatruljen snudde, og kom tilbake for å sjekke opp personen som gikk langs veien. Mannen, som er cirka 50 år og straffedømt en rekke ganger for å ha vært i besittelse av narkotika, ble etter hvert pågrepet og satt i arresten. Før de skjedde hadde politiet gått tilbake langs veien et lite stykke for å se om mannen kunne ha kastet fra seg noe. Etter et kort søk fant politiet fire pakker med det som med stor grad av sannsynlighet er amfetamin. En pakke inneholdt rosa amfetamin.

— 50-åringen har tilstått at det var han som hadde amfetaminpartiet, og at det var han som kastet det fra seg. Han oppgir at amfetaminen kun var til eget forbruk, sier førstebetjent Tallaksen. – Vi velger vel å tro at han denne gang, som tidligere ganger han er tatt med relativt store partier narkotika, ikke bare skulle ha narkotika til eget forbruk, men at også amfetaminen var til salgs.

Det samlede kvantum er oppgitt til å veie brutto nærmere en kvart kilo. Selv har 50-åringen sagt at det var 200 gram. Det betyr at partiet har en gateverdi på 100.000 kroner.

Mannen er løslatt mot meldeplikt. Han har en uoppgjort narkotiksak fra før, og er straffedømt flere ganger etter den mest alvorlige bestemmelsen i straffeloven som omfatter narkotikabesittelse.