LYNGDAL: – Det har vært en frontkollisjon mellom en lastebil og en personbil, opplyste operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Øystein Vellesen, til fvn.no like etter at ulykken ble meldt klokken 14.42. – Det er ingen bremsespor på stedet. Det kan se ut som om personbilen har skåret over i motgående felt, og smelt rett inn i fronten på lastebilen som ikke rakk å bremse en gang, sier politibetjent Jan Terje Aas, til fvn.no.

Ambulanser, luftambulanse, politi og brannvesen rykket ut til ulykkesstedet. En knapp halvtime etter at ulykken ble meldt fikk redningspersonell fra brannvesenet klippet kvinnen ut fra bilvraket, en 1999-modell Skoda Felicia. Helsepersonell satte så i gang med livreddende førstehjelp.

OVERSIKT: Trafikkdøden på Agder

Fløyet til Kristiansand

Etter ytterligere en time med behandling på stedet ble kvinnen lagt om bord i det ventende ambulansehelikopteret. På Sørlandet sykehus Kristiansand ble det klokken 19.30 opplyst at 57-åringens tilstand var kritisk. Kort tid senere ble det bekreftet at kvinnen var omkommet.

– Kvinnen er 57 år gammel og fra Lyngdal. Hun ble erklært død på sykehuset i Kristiansand, opplyser operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt til NTB.

Riksvei 43 ble stengt etter ulykken og politi på stedet sto for trafikkdirigering.

Sjåføren av lastebilen, ble ikke alvorlig skadet i sammenstøtet. Han er kjørt til legevakten for en sjekk. En av mannens arbeidskolleger har vært i kontakt med ham, og han skal da ha fortalt at han var på vei fra Alleen til Kvavik da bilen, som kvinnen kjørte, plutselig kom over i hans kjørefelt. Ifølge mannen hadde han ikke mulighet til å stanse bilen.

OVERSIKT: Trafikkdøden på Agder

Tekniske undersøkelser

Kriminaltekniker fra felles krimenhet i Agder politidistrikt ble sendt til ulykkesstedet. Statens vegvesen var også på stedet med en representant. Sent i kveld er veien åpnet for fri ferdsel og de to involverte bilene er fjernet.

Det er 60-sone på stedet og det var våt veibane da ulykken skjedde.

Sørlandet sykehus Kristiansand varslet onsdag kveld kvinnens pårørende. Årsaken til ulykken er så langt uklar og politiet etterforsker saken. Ulykken er den fjerde på riksveien mellom Lyngdal og Farsund siden år 2000.