KRISTIANSAND: Juryen svarte nei på spørsmålet om 29-åringen hadde begått en legemsbeskadigelse, da en annen mann ble knivstukket i et bolighus i Søgne i mars 2009. I tingretten ble mannen funnet skyldig, og ble dømt til fire års ubetinget fengsel. Han ble da domfelt også for en del andre forhold, men det var legemskrenkelsen som førte til den strenge straffen.

Ifølge tiltalen «gikk et av stikkene i overkroppen gjennom milten som måtte fjerne ved operasjon. Kuttet i underarmen var 6–7 cm langt og medførte overskjæring av en pulsåre og 50 prosent overskjæring av en nerve som krevde operativ behandling. Både milt— og halspulsåreskaden var livstruende. Mannen liv ble reddet ved at han ble behandlet og operert ved Sørlandet sykehus i Kristiansand».

Av tingrettens dom fremgår det at tiltalte erkjente at det var han som stakk fornærmede med flere knivstikk. «Han har imidlertid anført at han handlet i nødverge fordi fornærmede hadde kniven i hånden og angrep ham med en gang han kom inn i gangen. Det ble et basketak, og tiltalte fikk tak i kniven. Fornærmede holdt tiltalte med armen i et kvelertak rundt nakken hans slik at tiltalte ble bøyd fremover over en av mopedene. Tiltalte har forklart at han stakk fornærmede for å komme løs. Like etterpå kjørte han fra stedet på mopeden sin».

Denne forklaringen festet ikke tingretten lit til, men han ble trodd av juryen i lagmannsretten.

Advokat Thor Bache-Wiig var tiltaltes forsvarer i lagmannsretten.