KRISTIANSAND: Siden klokken syv tirsdag morgen har lastebilene og snøfreserne jobbet med å frakte bort snøhaugene som ligger i Posebyen.

— Vi kommer til å kjøre frem til klokken ni i kveld, også begynner vi igjen klokka syv onsdag morgen, forteller vakthavende oppsynsmann, Arvid Høyåsen, som tirsdag kveld satt bak spakene på den store snøfreseren i Posebyen.

2000 kubikk snø

Høyåsen anslår at hver av de seks lastebilene som har vært med på snøryddingen tirsdag, har kjørt bort 30 lass med snø. Hver lastebil tar 12-14 kubikk med snø, noe som betyr at de til sammen har fraktet bort over 2000 kubikk med snø i løpet av tirsdagen.

Alle gatene i området har på et eller annet tidspunkt vært stengt for parkering for å gjøre det lettere å fjerne snøen. Så fort snøen er ryddet bort, blir gatene åpnet for parkering igjen.

- Har parkerte biler gitt dere mye problemer?

— Det har gått ganske greit. Parkeringsselskapet har hjulpet oss. I mange tilfeller har vi ringt opp bileierne for å få dem til og fjerne bilene. Det er nok ikke så mange som har fått bot, sier Høyåsen.

Seks lastebiler og en svær fres deltar i arbeidet med å "befri" Posebyen fra snøen. FOTO: REIDAR KOLLSTAD Foto: Reidar Kollstad

90 brøytebiler på veiene

Snøryddingen i Posebyen gjennomføres ved at små snøfreser rydder bort snøen fra husvegger, og slenger dem ut i gata. Der er en større snøfres, som hiver snøen opp på en av de seks lastebilene som frakter snøen bort.

Tirsdag kveld hadde brøytemannskapene nesten klart å rydde hele Posebyen.

— Men vi har et par gater igjen som vi ikke rekker før i morgen, påpeker Høyåsen.

Kristiansand kommune har forøvrig ute opp mot 90 brøyteenheter for å holde veiene snøfrie. De kommer til å holde det gående natten igjennom.