KRISTIANSAND: — Jørgen Kristiansen tråkker på mennesker som kommer til andre konklusjoner enn ham. Han mener de som ikke er enig med ham, er med på å avkristne Norge, sier stortingsrepresentant Kari Henriksen.

Arbeiderpartipolitikeren er provosert etter kommentarene Kristiansands varaordfører ga til Fædrelandsvennen denne uken.

— Mange er lei av at kristne verdier forsvinner fra flere og flere områder. Alt som har med kristendom fjernes mer og mer, sa Kristiansen etter at Alf Holmelid (SV) hevdet at konservative kristne tok mer makt på Sørlandet.

- Tilhører mindretall

Jørgen Kristiansen (KrF) nevnte flere eksempler på avkristning; endring av formålsparagraf i skole og barnehage, bioteknologilov, adopsjonsregler og endring av paragraf 2 i Grunnloven.

— Hans eget parti var med på å stemme frem endringen, etter forslag fra blant andre Dagrun Eriksen, sier Henriksen.

Hun mener Kristiansens kritikk av noe hans eget parti var med på, viser at varaordføreren tilhører et mindretall i KrF.— Kristiansen må huske på at det er mange kristne som kommer frem til andre konklusjoner enn ham.

Kari Henriksen mener Alf Holmelid peker på noe vesentlig når han sier at konservative kristne tar mer makt.

— Holdningene fra konservative kristne gjør det vanskelig for mange å stå frem. Det hindrer debatt om likestilling og levekårsutfordringer, sier Henriksen. Hun bruker abortdebatten ved sykehuset i Flekkefjord som eksempel. Gynekologer hadde reservert seg mot å ta abort, slik at kvinner måtte reise til Kristiansand eller Stavanger for å få dette utført.

— Da jeg kommenterte at dette var en rett kvinner hadde, så fikk jeg hard kritikk. Vi merker disse motkreftene hver gang vi diskuterer likestilling på Sørlandet, sier Kari Henriksen.

Fikk beholde "kristen"

Jørgen Kristiansen mener Henriksen bommer.

— Du må være blind for ikke å se at den rødgrønne regjeringen har fjernet mer og mer av det kristne i samfunnet. Ekteskapslov og ikke minst innholdet i skolen der KRL er blitt RLE. Kristne ord og uttrykk fjernes mer og mer, fortsetter Kristiansen.

Han påpeker at Kristelig Folkeparti ikke var enig i endringen av Grunnlovens paragraf 2, men stemte slik fordi alternativet var verre.

— Vi fikk beholde ordet "kristen", slik at det nå står "den kristne og humanistiske arven", sier Kristiansen.

Han mener ikke at kristne hindrer likestilling, men peker i stedet på det han mener er sosialistisk meningstyranni.

— Foreldre bør tilbringe tid med barna, og at ikke staten trenger å ha alt ansvaret fra vugge til grav, sier han.