VENNESLA: Treenigheten KrF, Ap og Sp har fulgt rådmannen og avsatt 15 millioner til utbygging i 2013 og 2014. Klokkerstua ligger ved det eneste lyskrysset i Vennesla og har i dag 57 plasser.

Seks avdelinger

— Vi øker fra fire til seks avdelinger og blir nok litt i overkant av 80 barn. Spennende, vi ser fram til å bli større, sier enhetsleder Karin Lilletun Langeland.

Rådmannen ønsker store kommunale barnehager. Torsdag vedtok kommunestyret at søknader fra store private aktører ikke imøtekommes nå. Vennesla har 12 private barnehager, mot fire kommunale.

Lilletun Langeland vil ikke mene noe om politikernes vedtak.

— Dette handler ikke om å være mot privat etablering, men et ønske om en mer likeverdig fordeling, sier hun.

Stor tilsøking

Vararordfører Berit Kittelsen (Ap) hevdet i kommunestyret at det var stor tilsøking til kommunale enheter i Vennesla.

— Mange har søkt på plass i Klokkerstua. Hovedgrunnen til det er nok at vi ligger så sentralt til, mener Langeland.

- Dere ligger omtrent midt i et trafikkert veikryss. Er det en utfordring med utbygging?

- Større parkeringsplass

— Nå er krysset lysregulert, men det må ses på krysset og ikke minst parkering for barnehagen. Den vil bli for liten med utvidelse, sier Karin Lilletun Langeland.

KrFs gruppeleder Daniel Bakken har ikke noe i mot at private kjeder vil tjene penger på barnehager, og sikter til varaordførerens tidligere utspill om at eiere av private konsernbarnehager er ute etter å hente ut utbytte.

- Lov å tjene penger

— Det er lov å tjene penger, også når du driver barnehager. Selv tenker jeg at det er de ansatte som skaper barnehagene, ikke eierne, sier Bakken.

Han mener det er utopi å tro at Vennesla kommune skal bygge åtte kommunale barnehager for å innhente det private forspranget.