VENNESLA: — Jeg har holdt på i tre år, og nå orker jeg ikke mer. Alle ser på meg som en drittsekk. Det tar på helsa, påstår sørlendingen som i høst ble anmeldt for nettsvindel av et Tønsberg-firma for manglende oppgjør for en rekke varer bestilt på finn.no.

Sitter på en mengde varer

Fædrelandsvennen møtte den uføretrygdede 28-åringen igjen i Hægeland tirsdag. Da ryddet han og samboeren ut en mengde varer som har vært lagret i en lånt garasje. De ble fraktet på henger til leiligheten i nærheten. Han nekter fortsatt å la seg avbilde. Han mener Fædrelandsvennen gjennom to artikler har identifisert ham nok til at flere nå vet hvem han er.

Når vi spør om han ikke er tjent med åpenhet, velger han å svare på noen spørsmål.

Vil avvikle alt

28-åringen sier han kommer til å legge ned enkeltmannsforetaket Greenfoot global Norge og foreningen Hægeland gatekjøkken i løpet av kort tid. Begge er aktive og har et inkassokrav på over 650.000 kroner. Foreningen G2h import ble slettet i august, men skylder 128.000 kroner.

— Kreditorene banker ofte på døra, sier han med et skjevt smil.

— Hvordan kan du bestille så mange varer gjennom tre år når du ikke kan betale for deg?

VIL SLUTTE: 28-åringen som har handlet varer på kreditt i tre år, begynner å innse at gjelda på over 785.000 kroner er stor. Nå vil han slette alle sine foretak og foreninger. Han påstår at han vil ordne opp. Foto: Frode Lindblom

— Bestilt for videresalg- Jeg har bestilt varer for å selge videre, men når noen ikke har klart å betale meg, så har ikke jeg fått inn penger. Det har bygd på seg, som en boomrang, sier han og viser med hånda.

— Når du ikke fikk inn penger, burde du vel selv stoppet å handle på kreditt?

— Jeg er ikke noe inkassobyrå når jeg ikke får pengene jeg skal ha.

Begynt å tenke på gjelda

— Hva tenker du om at du skylder så mye penger? 28-åringen, født i Kristiansand, tenker lenge før han svarer.

— Jeg har ikke tenkt så mye på det, inntil du begynte å skrive om meg, sier han.Han påstår at han mandag var i kontakt med Lindorff, inkassator for de fleste kreditorene.

- Vil prøve å ordne opp

— Jeg må ta tak i dette og vil prøve å ordne opp. Jeg vil forsøke å kontakte alle kreditorene og finne løsninger, sier han.

Hvordan kan han ikke svare på.

- Sitter i en synkemyr

— Mange bedrifter får ikke pengene for varene du har bestilt. Angrer du på det du har gjort?

— Ja, på alt. Jeg føler jeg sitter i en synkemyr akkurat nå. Men jeg skal ordne opp.