LYNGDAL: — Vi lover mye tøys og tull, men samtidig skal vi være et levende museum hvor gjestene føler seg hensatt til slutten av 1800-tallet, smiler Bent Sandvand og Jimmy Neiiendam. De to herrene gjenåpner i løpet av året det gamle og ærverdige Paulsens Hotell i Lyngdal. Bygningen har huset rike engelske lakselorder, men de to hotellvertene står bare delvis på pinne for dagens fintfolk.

SLAMPER FRA FEDA.

— Her må gjestene kanskje være med å stryke lindukene og dekke festbordene, ler de to. Bent og Jimmy betegner seg som to slamper fra Feda. Der driver de Simonhuset, et spisested som også bygger på det historiske og originale. Nå vil karene ikle seg finklær for å drive hotell i storbyen Lyngdal. Simonhuset skal drives videre når hotellet åpner dørene, og vil trolig inngå som et av tilbudene til hotellgjestene i Lyngdal.

— Kanskje blir det busstur fra Lyngdal, med flatbrød-pause underveis, og så innom Simonhuset på Feda til middag. Desserten kan vi jo ta her i hotellets finstue litt senere, ivrer Jimmy og Bent. De lover et opplevelsesrikt hotellopphold, hvor de skal jobbe og underholde gjestene om hverandre. Alt tyder på mye tøys og tull for å gi de besøkende et varig minne.

STENGTE I 1971.

Paulsens Hotell i Lyngdal ble drevet som hotell frem til 1971, men når det gjenåpnes vil det også fungere som kafe. Bent og Jimmy håper å få klar tolv hotellrom, og nå er papirmøllen til behandling i byråkratiet.

— Få med at den ærverdige gamle gården som hotellet ligger på, visstnok var opphavet til den høyt premierte og landskjente Lyngdalskua, sier Bent.