KRISTIANSAND: — Vi anser saken så prinsipielt viktig at lagmannsretten må behandle den. Vi er dømt som forvaltningsorgan, og egentlig fradømt muligheten til å drive bedrift og forretningsdrift. Det kan vi ikke godta, sier havnestyrets leder Terje Frigstad.

Bare KrFs representant Ole Fritjof Godtfredsen stemte mot anke. Havnedirektøren får i oppdrag å begynne arbeidet med anke straks.

Venter

— Men vi venter altså med å levere anken til bystyret er orientert. Dette med utgangspunkt i kontrollutvalgets vedtak om at bystyret må kobles på, sier Frigstad.

— Du sier orientert, skal ikke bystyret avgjøre saken?

— Vår oppgave er å orientere bystyret om hva vi har gjort og gjør og mener er riktig i denne saken. Hva bystyret så gjør med orienteringen, er opp til bystyret. Bystyret står selvsagt fritt til å gjøre som bystyret vil, sier Frigstad.

- Graverende dårlig

Havnestyret satt sammen i nesten 3,5 timer tirsdag kveld. De fikk først utdelt et notat fra havnas advokater med råd og analyse, som de fikk 15 minutter til å lese gjennom. Deretter hadde advokatene en gjennomgang av saken, før diskusjon og vedtak ble gjennomført.

To bystyrerepresentanter ønsket å være tilhørere til møtet, men måtte gå da møtet ble lukket. Vidar Kleppe (Dem) og Bjarte Vestøl (Frp) mener saksbehandlingen er graverende dårlig.

— Å gi ut sakspapirer i selve møtet og gi medlemmene 15 minutter tid til å lese. Det er helt vilt i en så historisk viktig sak, sier de to.

Ankefrist

Dommen i Kristiansand tingrett ble avsagt 8. mars. Fjord Line fikk medhold i at Kristiansand havn var ansvarlig for tapet rederiet ble påført da de ble nektet seilingsrettigheter i fjor. Kristiansand havn ble også dømt til å betale to millioner kroner i saksomkostninger.

— Administrasjonen tar styrets vedtak til etterretning og ber nå havnens advokat å forberede saken for lagmannsretten, sier havnedirektør Stein E. Haartveit i en pressemelding.

Ankefristen er opprinnelig 8. april, men er utsatt til 18. april på grunn av påsken.