KRISTIANSAND: Frps gruppeleder, Tor Utsogn, er indignert over at Mette Gundersen og Ap fordømmer Frps politikk før den er prøvd ut.

— Døm oss om fire år. Jeg tror ikke vi klarer å senke byen i havet, sa Utsogn da han debatterte med Gundersen på fvntv i ettermiddag.

Gundersen har gjentatte ganger sagt at hun frykter det verste når Frp nå er kommet i posisjon.

Hvis du klikker på videovinduet over kan du hva Utsogn mener om det. Hele debatten kan du se nederst i artikkelen.

Kritiserte Frp

Samme dag som det nye bystyret ble konstituert og Arvid Grundekjøn (H) overtok ordførerkjedet, gikk Mette Gundersen til angrep på den nye borgerlige koalisjonen.

– Jeg tror ikke velgerne aner hva som kommer. Kristiansanderne stemte moderat og i sentrum. Ap og Høyre er jevnstore og størst. Men hva får innbyggerne? Et mer mørkeblått ideologisk styre enn byen noen gang har sett i moderne tid, uttalte opposisjonsleder Mette Gundersen (Ap).

Hun mener det nye borgerlige samarbeidet utgjør en trussel mot både velferd og fremgang. Kraftigst gikk hun ut mot Fremskrittspartiet, som hun karakteriserte som en eneste stor bremsekloss med sin profittjagende politikk.

Les også: - Frp har vært mot nesten alt som er skapt i byen de siste årene

– Jeg oppfatter at hun har en voldsom aggresjon mot privatisering og utsetting av kommunale tjenester. I tillegg kaller hun Frp sin politikk for kald og profittjagende. Det er ikke sunt for det politiske klimaet at hun bruker så sterke ord, sa Utsogn, som på sin side mente Gundersen burde «bli voksen».

— Hun fremstår som bitter og som en dårlig taper, uttalte han.

Les også: – Hun fremstår som bitter

Les også: Her er de nye politiske vervene