KRISTIANSAND: Da så rett og slett sjåføren av ulykkesbilen sitt snitt til å stikke av.

Tre personer fra Askim-området havnet utfor veien ved Holskog med en stjålet bil klokken 01.25 natt til søndag. To personer, en mann på 25 og en 20 år gammel kvinne, ble sittende skadet og fastklemt i vraket. Sjåføren av ulykkesbilen klarte å komme seg ut av bilen ved egen hjelp.

Et ektepar fra Søgne kom først til ulykkesstedet i en Volvo, og ville hjelpe de skadede.

Bakgrunn: Stakk av etter ulykke, smadret ny bil

— Vi stanset bilen, og satte den slik at lysene traff vraket, forteller eieren av Volvoen til fvn.no. Det var stummende mørkt på ulykkesstedet, og en av de to gjenværende i bilen ble av ambulansepersonell på stedet betegnet som livstruende skadet.

Ingen trusler

Søgne-mannen forteller at sjåføren opptrådte rolig på stedet. Politiet oppfattet først at han hadde truet til seg bilen, men det stemmer ikke, ifølge eieren selv:

- Det var ingen trusler, han ruslet rett og slett stille og rolig opp og kjørte avgårde med bilen vår mens vi var opptatt av å gi assistanse til de skadede, forteller den lettere rystede Volvo-eieren.

Bilen hans ble gjenfunnet kort tid etter.

Mannen som stakk av med hjelpernes bil, evnet å smadre også denne bilen, ved en trang bro i krysset ved gamle Årosvei, mellom Langenes og Tangvall.

Like før hadde han klart å forsere politiets sperringer.

— Det er selvsagt ergerlig å få bilen sin skadet slik, men målt opp mot å kunne hjelpe mennesker i nød, teller det ikke så mye i den store sammenhengen, sier Søgne-mannen.

Begge de to i bilen ble brakt til sykehus i Kristiansand, og er utenfor livsfare, ifølge vakthavende kirurg.

Forundret

Verken kona hans eller han selv opplevde mannen som aggressiv eller truende, og var mest opptatt av å bistå så godt de kunne ved ulykkesstedet.

— Man blir jo litt forundret, rett og slett, men det får jo være hans sak, sier eieren av Volvoen, som ennå ikke er blitt avhørt av politiet.

Han ønsker ikke å stå frem med flere detaljer rundt hendelsen, av hensynet til den videre etterforskningen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nytt for politiet

— Disse opplysningene er nye for oss, det vi hele tiden har oppfattet i natt er at denne personen skal ha tilranet seg bilen med trusler, sier operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt.

Politiet jobber nå videre for å bringe på det rene hvem den forsvunne Volvo-tyven er, og samarbeider med politiet i Follo og Askim, der de to skadede er hjemmehørende.

— Vi har blitt kontaktet av politiet i Agder, varslet de pårørende og foretatt noen registersøk, forteller operasjonsleder Svend Åge Sletten ved Follo politiidistrikt til fvn.no.

- Er disse personene kjent av politiet i Follo?

— Det kan jeg ikke kommentere, sier Sletten.

Pågrepet

Sjåføren som forduftet fra stedet ble søndag ettermiddag pågrepet ved Askim.

— En mann i 20 årene ble i går arrestert utenfor Askim for forholdet som skjedde i Kristiansand og Søgne natt til søndag, opplyser politiadvokat Johan Martin Kile i Agder politidistrikt til fvn.no.

Dramatisk utforkjøring i Kristiansand