Klokken 16.00 møter du kvantemedisiner Turid Berntsen på fvn.no.

SEND INN DINE SPØRSMÅL OVER!

KRISTIANSAND/SPANGEREID: — Jeg begynte med dette etter 20 års frustrasjon over helsevesenet, altså et ideologisk valg. Jeg hadde kroniske sykdommer som til slutt endte opp med ME. Derfor kjøpte jeg et kvantemedisinsk apparat til 150.000 kroner, og brukte det på meg selv. Virkningen var så positiv at jeg ville dele dette med andre.

Dette forteller Turid Berntsen fra Spangereid i Mandal, som har opprettet praksis som kvantemedisiner både i Spangereid og i Kristiansand.

SKUFFET

Helsevesenet har hun selv jobbet i, som ergoterapeut i psykiatrien gjennom 14 år. Kvinner utgjør en stor del av de 1148 registrerte alternative behandlerne som fins i Norge i dag, og en stor del av dem kommer skuffede fra helsevesenet hvor de opplevde at helhetstekningen var mangelfull.

— Sånn hadde jeg det også. Jeg mener det er flere måter å kommunisere med kroppen på, enn gjennom operasjoner og medisiner, sier hun.

Det fins overhodet ingen vitenskapelig godkjent dokumentasjon på at kvantemedisin virker, og selv i miljøer for alternativ behandling har man vært skeptiske til å innlemme kvantemedisinere. Årsaken er at det egentlig ikke er kvantemedisineren som ”behandler”, men maskinen.

ENERGI

Rundt pannen, anklene og håndleddene fikk hun bånd tilkoblet en maskin, som igjen er koblet til en laptop. Maskinen hevdes å kunne måle frekvensen på en energi, en slags radiobølger, som strømmer fra alle cellene i kroppen. Dermed får kvantemedisineren en grafisk framstilling på laptopen som viser hvilke celler som sliter eller er overbelastet. Deretter kan kvantemedisineren sende impulser via maskinen inn til cellene, impulser som får svake celler til å bli sterkere igjen.

— Det er omtrent som en lader til en mobiltelefon, vi tilbakestiller kroppens celler til full virkning igjen, sier Berntsen.

FØLELSER

Også følelser skal etter kvantemedisinernes oppfatning har en egen frekvens, som kan registreres med maskinen:

— Vi kan gå inn og løse opp vonde følelser som har satt seg. Hvis de har sittet låst lenge kan det kreve flere behandlinger. Denne metoden kan også brukes til å balansere hjernen, hvis man for eksempel har en høyre hjernehalvdel som dominerer for mye i forhold til den venstre, sier Berntsen.

For å betjene disse apparatene krever produsenten at man har utdannelse innen anatomi og fysiologi. Utover det har Berntsen bare en dags opplæring i kvantemedisin.

- Er det ikke litt skummelt å rote med folks hjerner og følelser etter bare en dags opplæring?

— Nei, vi har veldig gode manualer som svært detaljert beskriver hva vi skal gjøre i hvert enkelt tilfelle. Dessuten får jeg brukerstøtte fra eksperter i Danmark, sier Berntsen og legger til at maskinen kan drepe både bakterier, sopp og virus som fins i kroppen.