LYNGDAL: Siden 2007 har selskapet Norvac AS i Lyngdal vært eneimportør av britiskproduserte Willerby husvogner til Norge, og fjorårets regnskap viser at det har vært en god forretningsidé. Vognene kommer på hjul, men må på grunn av sin størrelse og tyngde fraktes som spesialtransport. De kan altså ikke som campingvogner taues på landeveien med personbil.

Normann Kvinlaug mener selv at husvognene som i noen tilfeller er over 75 kvadratmeter store, er en reell konkurrent til tradisjonelle hytter.

Inntektene til Norvac økte i fjor med 11 prosent. Selv om resultatet ble 13 prosent svakere enn i 2010, lever selskapet godt på en resultatmargin på mer enn fem prosent.

Norvac er et heleid datterselskap av Lyngdal Campingpark AS, der Normann Kvinlaug har halvparten av aksjene og fire lokale eiere de resterende. Campingparken som ligger på sletta mellom Lyngdal sentrum og Sørlandsbadet, leier ut tomter til de som kjøper husvogner av datterselskapet. Så langt er rundt 100 vogner stasjonert i parken. Det etableres nå tilsvarende husvognparker flere andre steder i landet, der Norvac vil levere husvogner.

Etter fire år med underskudd tjente også Lyngdal Campingpark penger i fjor. Inntektene økte med over 50 prosent, og selskapet kan begynne å høste av investeringene.

Egenkapitalen i Lyngdal Campingpark og Norvac var ved årsskiftet henholdsvis 11 og 28.6 prosent.