17-åringen hadde ikke sertifikat for motorsykkel, og motorcross-sykkelen var heller ikke registrert, ifølge dommen fra Lister tingrett. Likevel var han ute og kjørte i Årnes i Lyngdal 12. juni i år. En politiførstebetjent var også ute på veien i sin privatbil. Han oppdaget 17-åringen, som han kjente gjennom fritidsaktiviteter og tidligere straffbare forhold. Motorsykkelen hadde ikke frontlykten på.

Speedet opp

Da politiførstebetjenten så at det var 17-åringen som kjørte, hevet han en finger for å vise at han hadde observert ham. Ifølge politiførstebetjenten reagerte gutten med å speede opp og kjøre ut av syne på bakhjulet. Politimannen anmeldte forholdet senere.

17-åringen har bekreftet at han eier en slik motorsykkel, men sier at han bare kjører den på lukkede baner. Han har stilt seg helt uforstående til siktelsen, og mener det må være noen andre politimann har sett.

Får bot

Politiførstebetjenten er derimot sikker på at det var 17-åringen han så. Det har også retten festet mest lit til, og har dømt 17-åringen for kjøring uten førerkort og med uregistrert kjøretøy. 17-åringen må betale en bot på 6000 kroner, pluss 1500 kroner i sakskostnader.

Han hadde fra før av blitt fradømt retten til å ta noen form for førerkort før 2. januar 2014. Denne sperrefristen blir i dommen fra Lister tingrett utvidet med tre måneder. 17 åringen må nå vente til 2. april 2014 før han kan ta førerkort.