GJERSTAD: Politiet letet i ettermiddag i brannruinene. Klokken 20.30 fikk operasjonssentralen ved Agder politidistrikt melding fra krimteknikerne om at 56-åringen var funnet død.

Funnet i ruinene

— Hun ble funnet i brannruinene, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Det var natt til søndag 110-sentralen i Arendal fikk telefon fra en person som hadde kommet seg ut av det brennende huset.

Personen hadde oppsøkt et nabohus og fikk varslet om at det brant. Alarmen kom inn klokka 05.08. Få minutter senere ble også politiet og AMK varslet.

Lensmann i Gjerstad, Odd Holum, forteller om hendelsesforløpet, til Agderposten.no:

— Sønnene fikk kvinnen med seg ut av det overtente huset. Da det gikk opp for henne at hennes to hunder og tre valper var inne, løp hun inn i flammehavet. Etter det så de ikke mer til henne sier

(Les mer under bildet)

— Vi fikk melding om brannen klokka 05.14 og kjørte ut. Huset brant ned. To personer kom seg ut og det er mistanke om at en kvinne, mor i huset, ikke kom seg ut, sa operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

De to personene som reddet seg ut var hennes to voksne sønner på (31 og 32 år). Ifølge Agderposten pådro den yngste av de to seg omfattende brannskader i forsøket på å redde ut moren.

Politiet hadde kriminaltekniker og hundepatrulje på stedet, frem til kvinnen ble funnet klokken 20.30 søndag kveld.

Mandag morgen vil brannårsaken etterforskes.

Brannmannskaper fra Gjerstad, Risør og Tvedestrand rykket ut til stedet natt til søndag. Huset, som nå er brent ned til grunnen, ligger i indre deler av kommunen, i luftlinje noen kilometer nord for E18. Det er bare grunnmuren som står igjen. Brannårsaken er ukjent.

- En katastrofe

Ordfører i Gjerstad kommune, Stein Rune Hagestrand (H), ble varslet om brannen i morgentimene søndag.

— Vi forsøker nå å få tak i psykiatrisk sykepleier og samle kriseteamet i kommunen. Vi vil nå jobbe med å ivareta de pårørende på best mulig måte, sa Hagestrand til fvn.no søndag formiddag.

Han legger til:

— Det er jo en katastrofe. Vi har ingen å miste her i kommunen og slike hendelser er selvfølgelig dypt tragisk.