KRISTIANSAND: Ikea Sørlandet åpner torsdag 21. oktober. Til å promotere dette har de fått med et av sørlandets mest kjente fjes. Julius har hovedrollen i reklamefilmene som blir spilt inn i dyreparken.

— Julius er jo et barndomsidol. Det er veldig moro å jobbe med han. Sjimpansene byr sånn på seg selv, og er en veldig takknemmelig gjeng, sier Jesper Sundnes, fra Seefood tv.

Han er en av flere som er involvert i innspillingen av filmene.

— Julius er en levende legende, det er veldig moro å få jobbe med han, sier art director Oskar Bringager i Ikea Norge.

Skal filme i fire dager

De begynte innspillingen av filmene mandag, og skal holde på frem til torsdag.

Første dagen fikk Julius inn den nye Ikea-katalogen, og varene han hadde ”bestilt”, etter hvert blir det satt inn stue, baderom og soverom. Slik at en skal få se hvordan Julius behandler de forskjellige rommene.

Alt blir fanget opp av to kamera som står og filmer.

Verdensherredømme

— Første dagen gikk Julius grundig igjennom den nye katalogen. Deretter satt han som en konge på verdenskartet, det så ut som om Julius hadde verdensherredømme, sier Bringager fornøyd.

Sjimpansen har fått leke seg med alt fra maling til datamaskiner under innspillingen.

Åpning

Ikea Sørlandet åpner torsdag 21. oktober klokken 10. Varehussjef for Ikea Sørlandet Solrun Hitland gleder seg til åpningen.

— Vi har lagt en plan for hvordan vi skal gjennomføre det. Vi håper å kunne gi folk en hyggelig handletur fylt med aktiviteter, sier hun. Varehuset blir det mest moderne i Norge, og nest størst målt i kvadratmeter.